Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Miért érdemes az Api Bioxal gyógyszert alkalmazni?

Miért érdemes az Api Bioxal gyógyszert alkalmazni?
A méhészeti gyógyszerek gyógyszerek közül érdemes külön figyelmet fordítani az Api-Bioxal  törzskönyvezett oxálsav hatóanyagú állatgyógyszerre. Ez a szer ugyanis amellett, hogy hatékony eszközt ad a méhészek kezébe a varroa atka elleni védekezéshez, emellett teljes mértékű biztonságot is garantál mind a fogyasztó, a méhek, a méhész, valamint a kaptárból származó termékek vonatkozásában. Lássuk, mi mindent érdemes tudni erről a készítményről!

Nagyon nagy mértékű hatékonyságot nyújt az Api Bioxal

Amellett, hogy ez a készítmény 96% feletti hatékonyságot nyújt, külön nagy előnye, hogy nem alakul ki tőle rezisztencia a méhek szervezetében. Vagyis nem tudnak hozzászokni, ami azt jelenti, hogy még évekkel később is hatékonyan lehet használni. Ez pedig ritka kincs a méhészeti gyógyszerek világában. 

 

Miért fontos a varroa atka elleni védekezés?

Ezek a kártevők azért annyira veszélyesek, mert a méhek testén tapadnak meg, a szövetnedveikből táplálkoznak, emellett pedig a kórokozók terjesztésében is szerepük van. Ha nem kap ilyenkor segítséget mézelő méh kolónia, akkor a méhek egyszerűen legyengülnek és elpusztulnak. Mivel ez a fajta atka élősködik és betegségeket is terjeszt egyszerre, ma a legveszélyesebb ellenségnek tartják a méhekkel szemben.

 

Mikor és hogyan érdemes használni?

Az Api Bioxal egy olyan gyógyszer, amelyet nyáron és télen egyaránt, fiasításmentes időszakban lehet használni. Egyedülálló módon, kétféle felhasználási módozattal van erre lehetőség. Az egyik a csurgatás, a másik pedig a szublimáció útján.

 

Milyen előnyei vannak az Api Bioxal készítménynek?

Számos olyan tényező van, amelyek miatt az Api Bioxal kiemelkedik a méhészeti gyógyszerek közül. Az egyik ilyen pozitívum, hogy teljesen biztonságos a méhész, a méhek és valamennyi termék vonatkozásában, ráadásul pontos adagolást biztosít a családszám ismeretében is. Probléma nélkül alkalmazható bioméhészetekben is, nem beszélve arról, hogy mivel szobahőmérsékleten könnyen feloldódik cukorszirup-oldatban, igen egyszerűen használható a gyakorlatban is. 

A kiváló hatékonyságú és ártalmatlan készítmény hamar a szakmabeliek kedvence lesz. 

 

Az Api Bioxal adagolása

A gyógyszer adagolását tekintve arra érdemes odafigyelni, hogy öt milliliter elegyet használjunk léputcánként az egyszeri kezelések alkalmazásával. Lényeges továbbá odafigyelni arra is, hogy a méhészetben található valamennyi családnál ugyanabban az időben végezzük el a kezelést. Nagyon fontos, hogy amennyiben a szublimáció útján történő eljárást választjuk, mindenképpen szükséges a megfelelő védőfelszerelés, így a védőkesztyű, a szemüveg, valamint az álarc használata is. Az utóbbi esetében elengedhetetlen a hozzá tartozó szerves, szervetlen gőzök-gázok szűrésére alkalmas betét bevetése is. Így mindennek köszönhetően biztonságosan és eredményesen használható az Api Bioxal. 

 

A fentiek alapján egyértelműen látható, hogy egy olyan méhészeti gyógyszerről van szó, amely számos szempontból megkönnyíti a méhész életét. 

Tartalomhoz tartozó címkék: api-bioxal