Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Api-Bioxal 62mg/ml oldat méhkaptárban történő alkalmazásra A.U.V 5 liter
59.110 Ft (46.543 Ft + ÁFA)

Api-Bioxal 62mg/ml oldat méhkaptárban történő alkalmazásra A.U.V 5 liter

59.110 Ft (46.543 Ft + ÁFA)
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Cikkszám: 202302
Gyártó: Chemicals Laif S.p.A.
Elérhetőség: Előrendelhető
Szerezhető hűségpontok: 592

Leírás és Paraméterek

Api-Bioxal 62mg/ml oldat A.U.V 500ml 

Oldat méhkaptárban történő alkalmazásra Mézelő méh (Apis mellifera) Varroa destructor okozta varroózisának kezelésére. 

A készítmény összetétele:

Egy ml készítmény tartalmaz: Hatóanyagok: Oxálsav-dihidrát: 62 mg (megfelel 44,2 mg oxálsavnak) Segédanyagok: Glicerin (INN: glycerol) Víz, tisztított  

Adagolás és alkalmazási mód

Méhkaptárban való alkalmazásra. A készítményt csurgatással kell alkalmazni, az alábbiak szerint: A bontatlan csomag felnyitása csak megfelelő védőöltözetben (védőálarc, kesztyű és szemüveg) történjen. Egyszeri kezelést kell végezni, melynek során 5 ml oldatot kell becsepegtetni a méhekkel takart léputcák közé, egy adagoló (pld. Dosa-Laif) segítségével. A kaptáranként alkalmazható maximális adag 50 ml. A kezelés évente legfeljebb 2 alkalommal végezhető (télen és/vagy tavasszal-nyáron). 

500 ml-es flakon 10 – 20 család kezeléséhez* 

5 l-es garancia zárral ellátott bag-in-box 100 – 200 család kezeléséhez*

 Felhasználhatósági időtartam

A kereskedelmi csomagolású állatgyógyászati készítmény felhasználható: 3 évig. A közvetlen csomagolás első felbontása után felhasználható: 12 hónapig. 

ELŐNYÖK

Innovatív gyógyszerforma, mely felhasználásra kész Az oxálsav koncentrációja a legmagasabb a piacon található törzskönyvezett készítmények között; (az oxálsav hatékonysága a koncentrációjától függ) Az egyetlen készítmény, amely teljes mértékben glicerinnel (INN: glycerol) helyettesíti a cukrot; A kétféle kiszerelés lehetővé teszi a különböző méretű méhészetekben történő alkalmazást; Egyszeri kezelés; Bioméhészetekben történő alkalmazása engedélyezett; Kiemelkedő hatékonyság és kiválóan tolerálható a méhek számára; Egyszerű alkalmazás.

A GLICERIN (INN: GLYCEROL) ELŐNYEI:

Teljes mértékben biztonságos vivőanyag a méhek számára; A cukorral ellentétben nem bomlik le savas közegben, így nem képez a méhek számára mérgező vegyületeket (HMF); Magas higroszkópos hatás még alacsony relatív páratartalmú körülmények között is (Milani 2001)

Mikor használjuk

FIASÍTÁS MENTES ILLETVE KEVÉS FIASÍTÁS JELENLÉTEKOR TÉLEN: Fiasítás mentes időszakban TAVASSZAL: Természetes rajoknál, vagy söpört rajok esetében NYÁRON: Az anya zárkázásakor.

Hogyan használjuk

Csurgatással, egyszeri kezelés 5 ml a méhekkel fedett léputcánként

Dosa LAIF adagoló

A 600 ml-es adagoló kiválóan alkalmas az Alveis termékek, mint pld. az Api-Bioxal vagy ApiHerb mérésére és csurgatással történő adagolására;

 - Az adagoló tartálya nagyobb űrtartalmú, mint egy egyszerű fecskendőé és íly módon nem kell minden családnál újratöltést végezni a kezelés elvégzéséhez;

- A családonként alkalmazott elegy kimérését, illetve kiegészítő adagolását leegyszerűsíti;

- Folyamatos csurgatást tesz lehetővé, ezáltal a terméknek a kaptár belsejében történő megszakítás nélküli, homogén módon történő szétterjedését elősegítve. 

Youtube videók