Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Erista blogja

2021. 10. 02. 11:18:57
5 dolog, amit egy igazán jó méhészruha nyújt a viselőjének

Egy méhészruha legalább annyira fontos kiegészítő egy méhész életében, mint a szerszámok és az egy egyéb, méhek gondozásához és méz kinyeréséhez szükséges eszközök. Mivel nem egy egyszer használatok dologról van szó, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű ruhát választunk a széles választékból. Éppen ezért összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni a témával kapcsolatban. 

2021. 09. 25. 10:30:44
Miért fontos a cukorlepény a méhek számára? Időről időre eljön az az időszak a méhészek életében, amikor bizony a méhek is takarmányozásra szorulnak. Ugyanis bizonyos időszakokban előfordulhat, hogy szükségük van némi pótlásra. Ehhez pedig a legjobb, ha minőségi cukorszirup méheknek készült változatát kapják, természetesen fokozott odafigyelés mellett. Lássuk, mit érdemes tudni a méhtakarmányok világáról és miért olyan fontos a cukorszirup adagolása a méhek számára!
2021. 08. 23. 14:18:33
Api Go – különleges takarmánykiegészítő méheknek

Létezik egy olyan készítmény a méhészeti gyógyszerek között, amely kifejezetten a a kifejlett méhek és a lárvák mikrobiológiai bélflóráját javítja, ezáltal növeli a méhészet teljesítményét. Az ez Api Go névre hallgató, cukrokat, maltodextrineket, élesztő-kivonatot, vitaminokat tartalmazó takarmánykiegészítő, amely minden méhészetben alkalmazható. Lássuk, mi mindent érdemes tudni az Api Go-ról!

2021. 08. 11. 12:41:26
Miért érdemes az Api Bioxal gyógyszert alkalmazni? A méhészeti gyógyszerek gyógyszerek közül érdemes külön figyelmet fordítani az Api-Bioxal  törzskönyvezett oxálsav hatóanyagú állatgyógyszerre. Ez a szer ugyanis amellett, hogy hatékony eszközt ad a méhészek kezébe a varroa atka elleni védekezéshez, emellett teljes mértékű biztonságot is garantál mind a fogyasztó, a méhek, a méhész, valamint a kaptárból származó termékek vonatkozásában. Lássuk, mi mindent érdemes tudni erről a készítményről!
2021. 07. 21. 11:07:17
Apróság, mégis nagyon fontos: a mézes üveg tető!

A méhészkedéshez számtalan különböző eszközre van szükség, köztük apróságokra és komolyabb berendezésekre egyaránt. Bár kevesen gondolnak rá, de ilyen lényeges kiegészítő a folyamat végén a mézes üveg tető is. Hiszen amikor a kész méz az üvegekbe kerül, szükség van valamire, amivel biztonságosan lezárhatjuk és tárolhatjuk a fogyasztásig. Egy ideális méhészboltban pedig a többi eszköz mellett bizony ez is megtalálható. Lássuk, mi mindent érdemes tudni e téma kapcsán és mi történik a pergetés során, hogyan kerül a méz az üvegekbe?

2021. 07. 13. 15:25:06
Minden, amit érdemes tudni a Jenter méhanyanevelés témájáról!

Egy alapvetően egyszerű és logikus folyamatról beszélünk, amikor a téma a Jenter méhanyanevelés, ugyanakkor mégis egy nagyon nagy odafigyelést igénylő és összetett dolog ez, amely megköveteli a figyelmet és a precizitást. Azonban ha mindez adott, akkor nagy az esély a sikerélményre. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat mindezekkel kapcsolatban. 

2021. 06. 22. 08:06:34
Mindent egy helyről, egy megbízható méhészbolt kínálatából

Bár ma már számtalan különböző méhészbolt létezik, mégis érdemes alaposan szemügyre venni a választékot a vásárlás előtt. A két fő dolog amit ajánlott figyelembe venni, az a választék és a minőség. Hiszen ha egy helyről tud megvásárolni az ember mindent, amire a méhészkedéshez szüksége van úgy, hogy a termékek magas minőségű anyagokból készülnek és strapabírók. 

2021. 06. 14. 11:20:34
A legfontosabb méhészeti eszközök egy helyről!

A méhészeti eszközök tárháza elképesztően széles, ugyanis számos kisebb és nagyobb kellékre, kiegészítőre van szükség a méhek körül ahhoz, hogy megfelelő, precíz és biztonságos legyen a munkavégzés. Mindenképpen érdemes még a munka megkezdése előtt sorra venni mindezeket, ellenőrizni az állapotukat és a hiányzó vagy sérült elemeket pótolni. Hiszen csak felszereléssel érdemes munkához látni.Ha szeretne mindent egy helyről, megbízható forrásból beszerezni és jó lenne ha egyetlen darab sem maradna ki a méhészeti eszközök közül, most a legjobb helyen jár.

2021. 05. 24. 15:13:24
Hatalmas segítséget nyújthatnak a méhészeti gépek

Számos olyan méhészeti berendezés létezik, amelyek nagyban megkönnyítik a méhek körül végzett munkát a különböző folyamatok során. Éppen ezért érdemes tisztában lenni azzal, milyen típusú szerkezetek találhatók a piacon, hiszen hatalmas előnyt jelenthet ezek használata mind az időbeosztás, mind pedig a méz minősége szempontjából.

2021. 05. 09. 11:30:55
Minden amit az anyanevelés témájáról tudni érdemes

A méhészetben az anyanevelés folyamata során van lehetőség arra, hogy biztosíthassuk a jó minőségű méhanyák következő nemzedékét. Félreértés ne essék, a méhek a mi beavatkozásunk nélkül is nevelnek anyát, ám ez nem mindig jó a termelés szempontjából, ugyanis komoly időveszteséget okoz, valamint nem tervezhető, sem az idő, sem a nevelt anyák számának szempontjából. Így van rá esély, hogy az anyák nem megfelelő időben kelnek ki, például éppen rossz az idő vagy nincs here. Egy igazán jó méhészbolt kínálatában mindent megtalál, amire szüksége van e folyamat elvégzéséhez.