Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Erista blogja

2021. 01. 12. 16:45:33
Gondolatok a méhek etetéséről, takarmányozásáról A napokban lefűzött, irattározott dolgok között kutatva bukkantam rá nagybátyám (sajnos ő már nincsen közöttünk) méhészettel kapcsolatos kézirataira, és a szemem megakadt két lepény készítési receptjén, melyet most érdekességképpen osztok meg. Nagybátyámról tudni kell, 13 éves korától 80 éves koráig méhészkedett.
2021. 01. 11. 18:21:29
Nálunk is kapható a Méhészet című havilap

Nálunk is kapható a magyar méhésztársadalom legolvasottabb szaklapja!

A havonta megjelenő folyóirat a 18-20 ezer főre becsült hazai méhésztársadalom véleményformáló többségéhez eljut.

2020. 12. 31. 09:41:39
Minden, amit támogatott méhészeti gyógyszerek témaköréről tudni érdemes! Ha valaki méhekkel foglalkozik, akkor ennek a tevékenységnek kikerülhetetlen eleme a gyógyszerekkel való foglalkozás is. Ezáltal ugyanis a méhek legnagyobb ellenségei közé tartozó varroa atka és nozémia ellen már hatékonyan fel lehet lépni úgy, hogy közben a méhek egészségesek maradnak. Pontosan ezért nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy melyek az aktuálisan támogatott méhészeti gyógyszerek. Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk az OMME támogatott gyógyszerek témakörével kapcsolatban. 
2020. 12. 16. 17:34:39
A legideálisabb méhészeti takarmányok, takarmánykiegészítők!

Az évnek vannak olyan időszakai, amelyek kevésbé kedvezőek a méhek számára. A zord időjárás és a hideg megviselheti a családokat. Ilyen esetekben érdemek különböző méhészeti takarmányok, takarmánykiegészítők beszerzése. E termékek között számos, a méhek szervezete számára kiemelten hasznos, sokszor a túléléshez szükséges készítmények találhatók, tele vitaminokkal és magas tápértékkel. Megmutatjuk, melyek ezek!

2020. 12. 14. 13:54:51
​Elindítottuk hűségpont rendszerünket! Minden vásárlás pontot ér, amelyet később levásárolhat! Minden elköltött 100 forint után rendszerünk 1 pontot ír jóvá regisztrált felhasználóinknak, és minden pont egy következő vásárlás alkalmával 1 forintot ér, tehát ha vásárol valamit 1500 forintért, 15 pontot írunk jóvá, amely a következő vásárlás alkalmával 15 forintra váltható be. Figyelem, a pontok egy évig érvényesek! Hűségpontjai számát belépés után a fiókja információinál tudja nyomon követni.
Jó vásárlást kíván az
Erista Kft.
2020. 12. 07. 20:08:38
December 7-e, Szent Ambrus, a méhészek védőszentjének napja Ha ez a gyermek életben marad, nagy ember lesz belőle! – kiáltott fel a legenda szerint egy édesapa, amikor csecsemőkorú gyermekét a bölcsőben ellepték a méhek. A gyermeket egyetlen méhe sem szúrta meg, és az apának igaza lett, a csecsemő ugyanis Szent Ambrus volt, Milánó püspöke, a méhészek védőszentje.
2020. 11. 26. 17:32:27
Api-Bioxal 88,6% atkaölő por mézelő méhek számára A.U.V. Gyakran feltett kérdések a termékkel kapcsolatban: (A Chemicals Laif S.P.A., mint gyártó cég szakembereinek összeállítása)
2020. 11. 17. 14:35:22
Lítium - klorid használata varroa atka ellen! Már korábban is írtunk arról, hogy a varroa atka a méhészek egyik legádázabb ellensége, amely ellen fontos tudatosan védekezni és időben bevetni a megfelelő méhatka elleni szereket. Az elmúlt több mint két és fél évtized alatt nagyon sokféle szerrel próbálkoztak a ellenük, azonban ezek egyrészt nem jártak átütő sikerrel, másrészt pedig egy idő után a kártevők rezisztensek lettek a hatóanyagokra. Vagyis nem volt  kérdés, hogy mindenképpen találni kell valamilyen megoldást erre a problémára, amely világszinten érinti a méhészeket. Most úgy tűnik, közel a megoldás, hiszen hatékony módszer lehet a lítium - klorid használata varroa atka ellen. Megmutatjuk, hogy működik mindez a gyakorlatban!
2020. 11. 17. 12:53:37
Mézesüveg árváltozás

Az OMME Magyarország Kft. az alábbi áremeléseket hajtja végre 2020. január elsejétől kezdődően az OMME termelői mézesüvegek értékesítésekor, melyeket mi is kénytelenek vagyunk érvényesíteni az árakban. 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az áremelkedés az idei vásárlásokat nem érinti. Ennek értelmében a különféle űrtartalmú üvegek ár drágulása 2020. január elseje után a következőképpen alakul:

2020. 10. 23. 12:18:57
Mi az a varroa atka? Varroa atka története.

Mi az a varroa atka? Varroa atka története.

A varroa atka a méhészek egyik legádázabb ellensége, amely ellen fontos tudatosan védekezni és időben bevetni a megfelelő méhatka elleni szereket. Ezek az atkák csak ott képesek szaporodni, ahol a méhek kolóniáiban élnek, így a kaptáraknál nagyon lényeges az odafigyelés akkor is, ha látszólag minden rendben és atkamentesnek tűnik a kaptár. Azokban a kolóniákban, ahol elszaporodnak az atkák, valóban kétségbeejtő a helyzet, hiszen a méhek legyengülnek és szenvednek, így feladataikat sem képesek elvégezni.