Leírás és Paraméterek
AKÁCMÉZ
A legismertebb fajtaméz. Igazi Hungarikum, mert ilyen méhészeti szakértelemmel, ilyen minőségben sehol máshol nem tudják megtermelni a világon.
Harmonikus ízű, édes, lágy és kevésbé savas. Gyengén akácvirág illatú. Színe a származási helytől függően a színtelentől az enyhén sárgásig terjed, ritkán zöldes árnyalatú.
A legédesebb méz, ami kivételesen magas, 42%-os gyümölcscukor tartalmának köszönhető. Sokáig megőrzi folyékonyságát, ez a legkevésbé (4 éven túl) kristályosodó mézünk. Nagyon kevés pollent tartalmaz.
Gyógyászat: Kiváló fertőtlenítő hatással bír, köhögés ellen valamint torokgyulladás kezelésére ajánlott. Nyugtató hatású, ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok gyógyítására. Az akácmézben lévő gyümölcscukornak májregeneráló hatása van. Kisgyermekeknek és idősebbeknek különösen ajánlatos a rendszeres fogyasztása.
Alkalmazása: Natúr fogyasztás esetén naponta többször, kávéskanálnyi mennyiséget fogyasszunk belőle. Harmonikus, nem domináns íze miatt italok és sütemények ízesítésére szívesen használt édesítőszer. Kávét, teát édesítve kiemeli azok eredeti aromáját.