Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

6 dolog, ami miatt jó választás az Api bioxal!

6 dolog, ami miatt jó választás az Api bioxal!
Az Api bioxal egy olyan gyógyhatású készítmény, amelynek számos pozitív hatása van a méhekre nézve, káros mellékhatásoktól azonban nem kell tartani a használata mellett. Vagyis számos szempontból főnyeremény ez a méhészeti gyógyszer. Ebben a bejegyzésbe összegyűjtöttük vele kapcsolatban a leglényegesebb tudnivalókat.

1. 96% feletti hatékonyságot nyújt az Api Bioxal

Az Api bioxal, amely egy törzskönyvezett, oxálsav hatóanyagú termék, amely kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz. Hatalmas előnye továbbá, hogy nem szokik hozzá a méhek szervezete, így nem alakít ki rezisztenciát sem. Ráadásul kiemelkedően magas, 96% feletti hatékonyságot nyújt. 

2. Nincs negatív hatása

Egy teljesen biztonságos méhészeti gyógyszerről van szó, amely semmilyen káros mellékhatást nem okoz sem a méhek, sem a méhész, sem pedig a készülő méz szempontjából. Éppen ebből kifolyólag akár bioméhészetekben is probléma nélkül alkalmazható. 

3. Segít a varroa atkák ellen is

Ha van olyan élősködő, amely kiemelkedően komoly veszélyforrást jelent a méhek számára, az a varroa atka. Ezek az élősködők ugyanis a méhek testén tapadnak meg és a szövetnedveikből táplálkoznak. Ha megjelennek az atkák és nem kap megfelelő segítséget mézelő méh kolónia, akkor  egyszerűen legyengülnek és elpusztulnak. Mivel ez a fajta atka élősködik és betegségeket is terjeszt egyszerre, ma a legveszélyesebb ellenségnek tartják a méhekkel szemben. Éppen ezért nagyon hasznos az Api Bioxal használata, ugyanis több más pozitívuma mellett a varroa atkák elleni védekezésben is nagy segítséget nyújt. 

4. Kétféle felhasználási mód

Az Api Bioxal egy olyan készítmény a méhészeti gyógyszerek között, amelyek kétféle felhasználási módozattal is lehet használni. Az egyik a csurgatás, a másik pedig a szublimáció. Mindkettő kapcsán elmondható, hogy az eljárás nyáron és télen egyaránt alkalmazható fiasításmentes időszakokban, a megfelelő adagolásra viszont mindenképpen oda kell figyelni. Ennek kapcsán lényeges információ, hogy öt milliliter elegyet használjunk az egyszeri kezelések alkalmával. 

 

5. Egyszerű a használata

Mivel szobahőmérsékleten könnyen feloldódik cukorszirup-oldatban, igen egyszerűen használható a gyakorlatban is. A kiváló hatékonyságú és ártalmatlan készítmény hamar a szakmabeliek kedvence lesz. Fontos továbbá, hogy a méhészetben található valamennyi családnál ugyanabban az időben végezzük el a kezelést, egyik kaptár se maradjon ki belőle. 

6. Nagyon fontos megfelelő védőfelszerelést használni!

A szublimáció útján történő eljárással kapcsolatban ajánlatos tudni továbbá, hogy elengedhetetlen hozzá a megfelelő védőfelszerelés- Vagyis a védőkesztyű, a szemüveg, valamint az álarc használata is nagyon lényeges. 

A fentiekből látható, hogy egy több szempontból is nagyon hasznos és egyszerűen használható, káros mellékhatásoktól mentes készítményről van szó. Ennek használata mellett kifejezetten öröm lesz majd a kaptárok között végzett munka.

Tartalomhoz tartozó címkék: api-bioxal