Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
PolyVar Yellow 275 mg impregnált csík méhkaptárban történõ alkalmazásra A.U.V.

PolyVar Yellow 275 mg impregnált csík méhkaptárban történõ alkalmazásra A.U.V.

Elérhetőség: Jelenleg nincs raktáron

Leírás és Paraméterek

PolyVar Yellow 275 mg impregnát csík méhkaptárban való alkalmazásra A.U.V.1. A FORGALOMBA HOZATALI ENGÉDELY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁERT FELELŐS GYÁRTÓNAK A NEVE ÉS CÍME

A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Bayer Hungaria Kft. 1123 Budapest, Alkotás u.

50.

A gyártasi tételek felszabadításáértt felelős gyártó: KVP, Pharma + Veterinär-Produkte GmbH, Projensdorfer Str. 324 D-24106 Kiel, (Németorszag)2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMENY NEVE

PolyVar Yellow 275 mg impregnált csík méhkaptárban való alkalmazásra A.U.V. Flumetrin3. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Sárga, műanyag csík, 15 lyukkal.

Hatóanyag: egy impregnált csík 275 mg flumetrint tartalmaz.4. JAVALLAT(OK)

Mézelő méh flumetrinre érzékeny Varroa destructor okozta fertőzésének kezelésére.5. ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható piretroidokkal szembeni ismert rezisztencia eseten. Lásd még a

Küiönleges figyelmeztetések szakaszt.6. MELLÉKHATÁSOK

Nincs.Ha súlyos nemkívanatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!7. CÁLÁLLAT FAJ(OK)

Mézelő méh.8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Méhkaptárban történő alkalmazásra. A csíkot a kaptár bejáratába kell helyezni. Egy átlagos méhkaptárban két csíkot kell használni9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT:

Az impregnált csík alkalmazása:A kezelést röviddel a mézhordás és a pergetés után kell elkezdeni, amikor a méhek repülési aktivitása még elég magas a megfelelő kezelési hatékonyságához és az egészséges téli fejlődéshez. A kezelést legalább 9 héten át kell folytatni az aktív repülési időszak végéig, de a kezelés időtartama nem haladhatja meg a 4 hónapot. Amennyiben az atkahullás a kilencedik hét végén is folyamatos, a kezelést tovább kell folytatni. Ily módon a kezelési időszak általában lefedi a horizontális (pl. rablás általi) atkafertőzés kritikus időszakát.

A kezelés hatékonyságát a 4.4 pontban leírtak szerint ellenőrizni kell.

A csíkot a kaptár bejáratához kell rögzíteni, úgy, hogy a méhek a kaptárba berepülni vagy a kaptárt elhagyni csak a csík lyukain keresztül tudjanak.

Ügyelni kell rá, hogy az impregnált csíkok lyukai és teljes felülete ne legyen letakarva, hogy a méhek szabadon érintkezhessenek vele, illetve hogy a kaptár szellőzése biztosított maradjon. A csíkok kialakítása nem befolyásolja az elhullott méhek szabad eltávolítását.A csíkokat nem szabad elvágni.

A csomagolás csak az impregnált csíkokat tartalmazza, azonban a csík felhelyezéséhez a kaptár típusától és a bejárat méretétől függően további eszközök, mint szegecsek, kapcsok, szögek, vagy fadarabok lehetnek szükségesek. A csíkokat különböző módon belülről, vagy kívülről is lehet rögzíteni.

Azokon a kaptárakon, amelyek széles bejárattal rendelkeznek, két csíkot kell rögzíteni egy vonalban (pl Boczonadi, Dadant, német normál. Langstroth, egyszerű Spaar-Kast és Zander kaptárak esetében.)

Azokon a kaptárokon, amelyek kis bejárattal rendelkeznek, két impregnált csíkot kell az éleinél "L" alakban egymás mellé illesztve - mint egy téglatestet -a bejárat előtt rögzíteni.10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Méz: nulla nap.

Mézhordás alatt nem használhatóKizárólag állatgyógyászati alkalmazásra.

Kizárólag állatorvosi rendelvényre adható ki!