Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Egy természetes alapanyagokból készült méhészeti gyógyszer: az Api Herb

Egy természetes alapanyagokból készült méhészeti gyógyszer: az Api Herb

Egy méhész mindig a természetes dolgokra esküszik, legyen szó e nem mindennapi hivatás vagy hobby bármelyik részéről. Hiszen mind a méhek jóléte, mind pedig a készülő méz minősége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a megfelelő készítményeket használjuk. Az Api Herb pontosan egy ilyen típusú méhészeti gyógyszer. Lássuk, mi mindent érdemes tudni vele kapcsolatban!

Miből készül az Api Herb?

A fő összetevői ennek a készítménynek a gondosan kiválasztott növényi olajok, valamint a vitaminok. Emellett szárított növényi aroma-anyagokat, természetes aromákat, vitaminokat, valamint dextrózt tartalmaz. Éppen emiatt semmilyen mellékhatással nincs sem a méhészre, sem pedig a méhekre, sőt, később a méz minőségét sem befolyásolja. Vagyis gyakorlatilag bármilyen méhészetben alkalmazható. 

 

Miben segít az Api Herb?

Ez a készítmény segít a kifejlett méheknek a megfelelő bélflóra egyensúlyának fenntartásában, emellett megkönnyíti a beteleltetést és energizálóként hat állategészségügyi kezelést követő időszakokban. Vagyis egy olyan kiegészítő takarmány ez a méhek számára, amely az állomány jó egészségi állapotának helyreállítását célozza. Így a megelőzésben és a betegség leküzdésében egyaránt komoly szerepe van ennek a készítménynek. 

 

A nozémában érintett méhek kondícióját is javítja

A nozéma vagy más néven gyomorvésze egy erősen fertőző betegség, ami a kifejlett házi méhek leggyakoribb betegsége. Főként ürülékkel terjed, ám más családba többnyire léppel, méhészeti eszközökkel vagy rablással is átkerülhet, vagyis nagyon fontos ellene védekezni, hiszen ahol egyszer megjelenik, ott akár komoly gondokat is okozhat. Az ilyen fertőzéssel küzdő méhek számára hatalmas segítséget jelent az Api Herb

 

Nem mindegy, mikor használja és hogyan adagolja!

Érdemes odafigyelni az adagolásra, hiszen nem mindegy, mikor és milyen körülmények között alkalmazzuk. Hiszen például a tavaszi időszakban február és március környékén, míg az ősszel augusztus, szeptember idején ajánlott használni. Ám csak akkor, ha a kültéri hőmérséklet tartósan +10 Celsius fok fölött van, vagyis nincs ennél hidegebb. Ha ennél hidegebb van, nem ajánlott az alkalmazása. A fentieken túl továbbá olyan időszakokban is érdemes bevetni ezt a gyógyszert, amikor a családok legyengültek, akár környezeti, akár egészségügyi stresszhatások miatt. 

Emellett az adagolásra is ajánlott odafigyelni. Egy Api Herb adag 40g-os, ezeket kis tasakokban találja a csomagolásban. Ezt 500 milliliter 1:1 cukorszirupban szükséges feloldani, majd az oldatból minden méhekkel fedett léputcára 5 millilitert kell csepegtetni. Ezt összesen három alkalommal kell megismételni a kívánt hatás elérése érdekében, közöttük pedig egy hetes szünetet kell tartani. 

 

Vagyis a megfelelő tudatosság, kellő odafigyelés és az Api Herb használata mellett a méhek egészségesebbek lesznek, a mellettük végzett munka pedig valódi örömforrássá válik. 

Tartalomhoz tartozó címkék: apiherb