Hogyan adagolható az Api Herb?
Az Api Herb egy szárított növényi aroma-anyagokból, természetes aromákból, vitaminokból és dextrózból álló állatgyógyászati gyógyhatású készítmény. A készítmény a nosema apis és ceranae fertőzöttség kiegészítő kezelésére is jól alkalmazható. Az Api Herb a nozémával érintett méhek kondícióját javítja, megkönnyíti a betelelést és energizálóként hat állategészségügyi kezelést követő időszakokban.
A méh család nagyságától függetlenül bármely méhészetben tavasszal (februártól májusig) és ősszel (augusztustól szeptemberig) alkalmazható, amennyiben a külső hőmérséklet meghaladja a +10 C °-ot.
Háromféle kiszerelésben létezik:
Az Api Herb 40 grammos tasak tartalmát 500 ml 1:1 cukorszirupban kell feloldanunk, majd az oldatból minden méhekkel fedett léputcára 5 ml-t kell csepegtetni. Az eljárást összesen 3 alkalommal, 7 napos szünetek beiktatásával kell elvégeznünk.
Az Api Herb 500 grammos tasak tartalmát 6250 ml (6,25 l) 1:1 cukorszirupban kell feloldani, majd az oldatból minden méhekkel fedett léputcára 5 ml-t kell csepegtetnünk. Az eljárást összesen 3 alkalommal, 7 napos szünetek közbeiktatásával kell elvégezni.
Az Api Herb 1000 grammos tasak tartalmát 12500 ml (12,5 l) 1:1 cukorszirupban kell feloldanunk, majd az oldatból minden méhekkel fedett léputcára 5 ml-t kell csepegtetni. Az eljárást összesen 3 alkalommal, 7 napos szünetek beiktatásával kell elvégeznünk.
Az elkészített oldatot 48 órán belül használjuk fel. A kezelés elvégzéséhez ajánlott a Dosa Laif adagoló alkalmazása.
Az Api Herb sok kellemetlenségtől kímélhet meg
Egy 2012-ben Friuliban végzett kísérlet igazolja, hogy az Api Herb pozitív hatással van a családok népességének fejlődésére. A kezelt családok népessége mintegy 25 %-kal (átlagban kb 3000 db, azaz kb. mintegy 1 keretnyi egyeddel) nagyobb mértékben növekedett a kontroll csoporthoz képest. Ez a gyógyhatású készítmény segít az egészséges bélflóra fenntartásában, ezáltal nagyobb népesség és egészségesebb emésztőrendszer érhető el.
A méhek jelentősége kimagaslóan nagy az élővilágban, számos növényi faj függ tőlük a beporzásban. A beporzás során a méhek a virágporral beporozzák a virágokat, ezzel segítik elő a növények terméshozamát és génállományának változatosságát. Ez a folyamat különösen fontos az élelmiszernövényeknél, mint például az almánál, a szőlőnél, a dinnyénél, a paradicsomnál, a diónál és a kávénál. A méhek fontosságát az is mutatja, hogy a beporzás nélkül a növények terméshozama és minősége jelentősen csökkenhet. Például az almatermés mennyisége akár 90%-kal is kevesebb lehet beporzás hiányában.
Fontos támogatnunk a méhpopuláció növekedését, és az élővilág védelmét. Az olyan intézkedések, mint például a méhek élőhelyének megóvása, valamint az Api Herb használata elősegítheti, hogy a méhek továbbra is fontos szerepet töltsenek be a természetes ökoszisztémában és az élelmiszertermelésben.