Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

4 ok, amiért jó választás az Api Herb!

4 ok, amiért jó választás az Api Herb!

Nem kérdés, hogy méhészként mindenkinek a legfőbb célja, hogy a kaptárak lakói egészségesek legyenek. Az Api Herb a méhészeti gyógyszerek olyan típusa, amely hála a gondosan kiválasztott növényi olajok, valamint vitaminok elegyének, segít a kifejlett méheknek a megfelelő bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Lássuk, miért jó választás ez a készítmény!

1. Természetesen alapanyagokból készült az Api Herb

Az Api Herb egy olyan méhészeti gyógyszer, amely természetesen anyagokból készül. Ez azt jelenti, hogy a fő összetevői között szerepelnek a szárított növényi aroma-anyagok, a természetes aromák, a különböző vitaminok, valamint dextróz is. Mindezek által például a nozémával érintett méhek kondícióját javítja, energizálóként  hat, ezen felül pedig megkönnyíti a beteleltetést is. 

 

2. Nincs melléhatása

Az Api Herb készítménynek semmilyen mellékhatással nincs. Ez azt jelenti, hogy sem a méhészre, sem pedig a méhekre, de még a méz minőségére sincs befolyással, hála a természetes összetevőknek. Ennek köszönhetően pedig akár bio méhészetben is alkalmazható. 

 

3. A megelőzésben és a gyógyításban egyaránt szerepet játszik

Ez a növényi olaj és vitamin alapú készítmény az állomány jó egészségi állapotának helyreállítását célozza. Ez azt jelenti, hogy a megfelelően táplált méhek egészségesebbek és jobban ellenállnak a megbetegedéseknek, de a valami miatt legyengült szervezetet is segít hamar újra egyensúlyba állítani. Vagyis a megelőzésben és a betegség leküzdésében egyaránt komoly szerepe van ennek az Api Herb-nek. 

 

4. A nozéma ellen is hatékony

A nozéma vagy más néven gyomorvésze egy erősen fertőző betegség, ami a kifejlett házi méhek leggyakoribb betegsége, amely megjelenése minden méhész rémálma. Főként ürülékkel terjed, ám más családba többnyire léppel, méhészeti eszközökkel vagy rablással is átkerülhet. Vagyis éppen emiatt nagyon fontos ellene megfelelően védekezni, hiszen ahol egyszer megjelenik, ott akár komoly gondokat is okozhat minden egyes kaptárban. Ehhez remek választás az Api Herb. 

 

Az adagolás és használat kulcsfontosságú!

Érdemes odafigyelni az adagolás mikéntjére, hiszen nem mindegy, mikor és milyen körülmények között alkalmazzuk. A tavaszi időszakban február és március környékén, míg az ősszel augusztus, szeptember idején érdemes használni tartósan +10 Celsius fok felett. Ezen felül olyan időszakokban is érdemes bevetni ezt a gyógyszert, amikor a családok legyengültek, akár környezeti, akár egészségügyi stresszhatások miatt. 

Egy Api Herb adagot 500 milliliter 1:1 cukorszirupban szükséges feloldani, majd az oldatból minden méhekkel fedett léputcára 5 millilitert kell csepegtetni. Ezt összesen három alkalommal kell megismételni, közöttük pedig egy hetes szünetet kell tartani. 

Mindezeknek hála egyrészt a méhek mindennapjai kiegyensúlyozottak lesznek, ráadásul a méhész is nyugodt lehet a kaptár lakóinak egészsége felől.

Tartalomhoz tartozó címkék: apiherb