Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Tapasztalataink az Api-Herb gyógyhatású készítménnyel

Tapasztalataink az Api-Herb gyógyhatású készítménnyel
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program kedvező irányú változása valamint a napjainkat jellemző környezeti változások szükségessé tették/teszik a folyamatos technológiai változtatásokat, az új lehetőségek felkutatását és alkalmazását. A méhészetünkben nagyon fontosnak tartjuk a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzését, fenntartását.

Kiemelten foglalkozunk a nozéma és az atka fertőzöttség megelőzésével.

Ezért esett a választásunk az Erista Kft által forgalmazott ApiHerb gyógyhatású készítményre.

A készítmény prospektusát és használati utasítását részletesen tanulmányoztuk. A leírások igen ígéretes eredményekről szóltak, azonban a bejuttatás tekintetében mindkettő olyan felhasználási módot írt, amely a mi technológiánkban nem volt illeszthető. Így kényszerültünk (nem tudományosan megalapozott) a készítmény adagolásával és méhcsaládoknak való bejuttatásával kapcsolatosan egy újszerű eljárás kipróbálására és alkalmazásra.

Tekintettel arra, hogy a beszerzést is több méhészt összefogva valósította meg - a kedvező ár realizálása mellett - volt lehetőségünk a koncepciók, álláspontok megbeszélésre is. A mi technológiánkban a serkentést kora tavasztól kezdődően langyos, híg szirup etetésével végezzük. Ebbe a szirupba 2 gramm/méhcsalád ApiHerb  készítményt kevertünk, amit kúraszerűen (3-5 alkalom) adagoltunk a méheknek.

Elhullásnak a legcsekélyebb mértékét sem tapasztaltuk.

A megfigyeléseink szerint a méhesben parkolt gépjárműveken a tavaszi "szokásos" pettyek helyett pálcikás méhpiszok volt megfigyelhető. E kedvező vizuális eredmény mellett a korábbi évekhez viszonyítva jelentősen (szinte "0-ra") csökkent a "mászkáló" méhek száma is. Mérésekkel nem tudjuk alátámasztani, azonban megfigyeléseink szerint a fiasításos keretek is egészségesebbet, zártabbat és kiterjedtebbet mutattak, mint az előző években, amikor nem használtuk a készítményt. 

Tapasztalataink egyértelműen kedvezőek, a készítmény használatát beillesztjük a technológiánkba.

Vadas Méhészbirtok (Baja)