Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Kötelező adószám

Az új jogszabályok értelmében július 1-től minden belföldi adóalany felé kiállított számlát továbbítani kell a NAV felé. Ebben a tekintetben belföldi adóalanynak számat az, aki adószámmal rendelkezik, vagyis magánszemélyek kivételével minden gazdasági szereplő, amennyiben a vásárolt terméket, szolgáltatást el kívánja költségelni, vállalkozói vagy őstermelői tevékenységében azt fel kívánja használni. Az adószám pedig kötelező adattartalma minden egyes számlának.

 

A korábbi feltételt mely szerint csak a 100.000,- Ft feletti áfatartalmú, belföldi számlákról kell adatot szolgáltatni, eltörlik.

Az Áfa tv. 169. §-a határozza meg a számla kötelező adattartalmát, vagyis azokat az adatokat, amiket az e törvénynek való megfeleléshez a számlának kötelezően tartalmaznia kell.

Ilyen kötelező adattartalma a számlának az adószám, ezért kérjük a fentiek tudomásul vételével vásárlásuk során szükség szerint az adószámot megadni szíveskedjenek!

Ajánljuk figyelmükbe a regisztráció lehetőségét, ahol a szükséges adatok megadása után megrendeléseiknél a fentiekből eredő kellemetlenségek elkerülhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: adó e-számla számla