Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

A méhészeti gépek közül kiemelkedik a méh viasz elválasztó

A méhészeti gépek közül kiemelkedik a méh viasz elválasztó

Ma már nagyon sok olyan szerkezet létezik a méhészeti gépek világában, amely nagyon nagy mértékben járul hozzá a kaptárak között végzett munka megkönnyítéséhez. Ám ahhoz, hogy mindez a gyakorlatban is megvalósuljon, nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy melyik gép pontosan mire alkalmas és mire lehet a segítségünkre. A méh viasz elválasztó például hatalmas könnyebbséget jelent, amint a méz és a viasz elválasztásáról van szó.

Egy a méhészeti gépek közül, amely garantálja a precizitást

A méhviaszt a méhek a lépek építésénél használják, melyet saját váladékaikból állítanak elő. A méz tisztasága, mind pedig a viasz kinyerése érdekében nagyon lényeges a méz viasz elválasztó használata a folyamat során. E berendezés segítségével ugyanis segítségével nagyon egyszerűen, gyorsan és precízen lehet a mézet és a viaszt szétválasztani egymástól. Ugyanis alapvetően ez egy nagyon fontos, fokozott odafigyelést igénylő feladat, amely ugyanakkor igen sok időbe telő folyamat. A méz viasz elválasztó úgy működik, hogy a meleg levegő cirkuláltatása van a segítségünkre, amely által remekül ki lehet használni a két anyag tulajdonságait. Az olvasztó tetejében levő fűtőtest hőjét a ventilátor oszlatja el úgy, hogy mindenhol azonos hőmérséklet legyen a tartályban.

A termosztát 30 – 110 °C-ig állítható, vagyis igen széles skálán mozgatható. A folyamat során, amikor a viasz elkezd olvadni, a méz leszáll a tartály aljára, ám a felszínén maradó viasz megvédi a túlmelegedéstől. Vagyis e szerkezet használatának segítségével teljes egészében kinyerhetjük a mézet a viaszból, nem maradnak szennyeződések egyik oldalon sem. Különösen megéri befektetni egy ilyen gépbe azon méhészek esetében, ahol a fedelezést géppel vagy elektromos késsel végzik, és több méz marad a viaszban.

 

A méz kimelegítésénél is nagy haszna lehet 

A méz viasz elválasztónak egy más munkafolyamat során is fontos szerepe lehet, a méz kimelegítéséhez elég, ha az üvegeket, vödröt vagy kisebb hordót a perforált lemezre állítjuk, ezt követően pedig a termosztáton beállítjuk a kellő hőfokot.

A méhészeti gépek az élelmiszer biztonságot is támogatják

Egy ilyen berendezés használata mellett az élelmiszer biztonság miatt sem kell aggódni, hiszen a tartályban egy perforált lemez található, az egész tartály rozsdamentes acélból készült. Vagyis minden mézzel érintkező alkatrész az előírásoknak megfelelő alapanyagból készült.

Vagyis a fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a méz viasz elválasztó egy nagyon hasznos eszköz bizonyos munkafolyamatok során. Éppen ezért akár hobbiból, akár hivatásszerűen ténykedik a kaptárak között, érdemes időről időre alaposan elveszni a méhészeti gépek világában, hiszen a munka megkönnyítése által még élvezetesebb lehet a méhek társaságában töltött idő. 

Tartalomhoz tartozó címkék: méhészeti gépek