Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Weiner Sennyey Tibor - A méhészet művészete
6.000 Ft (5.714 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Weiner Sennyey Tibor - A méhészet művészete

6.000 Ft (5.714 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: 600065
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 60

Leírás és Paraméterek

‘A méhészet művészete’ c. könyv valójában a méhek kultúrtörténete, a kezdetektől napjainkig, olvasmányos stílusban megírva, a szerző méhészeti tapasztalataival és megfigyeléseivel gazdagítva, különös tekintettel arra a válságra, ami a beporzókat érinti jelen helyzetünkben.

A szerző ‘A méhészet művészete’ esszéit két éven át publikálta a havonta megjelenő ‘Méhészet’ szakfolyóiratban. Ebben a könyvben valamennyi – 2023 végéig – megjelent esszé teljes terjedelmében olvasható. A könyvben a méhek és az ember kapcsolatáról és kölcsönhatásáról olvashatunk az őskortól napjainkig. Az őskori mézvadászok és méhsámánoktól kezdve az ókori Egyiptom méhészein keresztül eljutunk a „tejjel-mézzel folyó” Kánaánba. De olvashatunk méhes filmekről, a rejtélyes kaptárkövekről, a magyar nyelv és néphagyomány méhészeti emlékeiről is. Berzsenyi Dániel méhesházáról éppen úgy, mint Hamvas Béla méhesben leírt gondolatairól. Hogyan figyeljük meg a méheket mi emberek? Milyen a méhek társadalma? Milyen a méhek muzsikája? Hogy léteznek-e űrméhek? Milyen méhész volt Sherlock Holmes és végül hogy miben rejlik a méhek gyógyító ereje, avagy, hogy mi a méhek és a méhészeti termékek értelme és célja? A kötetből minderre választ kaphatunk.

A könyv megjelenésekor megkapta a Boczonádi-díjat, amely „kitüntetést a magyar méhészek szemléletének formálásában, illetve tudásuk bővítésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőknek ítélik oda.”

Weiner Sennyey Tibor József Attila-díjas költő, író. Szentendrén él. Az olvasás és írás mellett kertészkedik és gyakorló méhész. Legutóbbi könyvei a ‘Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve’ és a ‘Weöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai’ című kötetek.

Hasonló termékek