Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen az ideális méhészeti ruházat?

Milyen az ideális méhészeti ruházat? Egy megfelelő méhészeti ruházat bizony elengedhetetlen, ha az ember kaptárak között dolgozik. Nem mindegy azonban, hogy a széles választékból milyen ruhadarabokat választ és az sem, hogy mely testrészeinek védelmére fordít figyelmet. Ha kényelmesen szeretne vásárolni, érdemes szétnézni egy megbízható méhészruha webáruház virtuális polcain.

Méhészeti ruházat a fej és az arc védelmére

A fej és az arc védelme különösen fontos ha méhekkel való munkáról van szó, ugyanis a védekező méhek szinte minden esetben az arcot veszik célbe, mint a legsebezhetőbb pontot. Így egy szellős, ugyanakkor levehető és jól záródó kalaprész mellé mindenképpen érdemes beszerezni egy tüllt is, amely nem gátolja a megfelelő látást, ugyanakkor védelmet nyújt a fej minden része számára. Ez egy dupla távtartó gyűrűvel felszerelve különösen kényelmes választás lehet. Vagyis igen lényeges elem ez, ha méhészeti ruházat kiválasztásáról van szó. Továbbá hatékony védelmet nyújtanak a félálarcok, teljes álarcok is, amelyekhez cserélhető, hajlított szűrőbetétek kaphatóak többféle kivitelben. Ezek valamelyikét abban az esetben is érdemes viselni ha csak éppen bekukkantunk a kaptárba, ugyanis ilyenkor is történhet baleset, a mézelő méhek különösen támadókészek. 

 

A test védelme

E téren is igen széles a választék a méhészeti ruházat világában, ugyanis a felsőtestet óvó méhészkabáttól kezdve a nadrágokon át a teljes testet takaró kezeslábasig minden megtalálható a kínálatban. Külön érdemes figyelmet fordítani ezek kialakítására, amely kapcsán fontos kiemelni az állítható gumiszalag meglétét a derékrészben. Ezáltal ugyanis a ruha pontosan személyre szabható. Lényeges szempont emellett a zsebek száma és kialakítása is, hiszen ide kerülnek majd azok az eszközök, amelyeket jó mindig kéznél tartani. Így a komfort, a praktikum és a biztonság mindig együtt járhat. 

 

A kezek és lábak megóvása 

E téren nagyon jó célt szolgálnak a méhészeti kéz és lábszárvédők. Az utóbbiak bakancshoz és cipőhöz is erősíthetők és meggátolják, hogy a méhek bemásszanak a nadrág szára alá. A kézvédők pedig rövid kesztyűkhöz illeszthetők, de önmagukban is hordhatók. Nem mehetünk el szó nélkül a speciális kesztyűk mellett sem, amelyek alapanyaga bőr és többféle méretben megtalálhatók. A rendkívül kényelmes és puha kialakítás miatt nem akadályozza még az egészen finom munkák elvégzését sem. 

 

Kényelmesen, online 

Ha szeretne minden méhészeti ruházat terméket kényelmesen, egyszerre beszerezni, akkor érdemes egy méhészruha webáruház virtuális polcain szétnézni, ahol számos termék található meg eltérő kivitelben és méretben. Így garantáltan mindenki megtalálhatja közöttük azt, amely számára a leginkább megfelelő. Bátran válogathat méret, szín, gyártó és ár alapján is a kínálatban, ráadásul gyermekek és felnőttek számára is van a kínálatban megfelelő méhészeti ruházat. 

Tartalomhoz tartozó címkék: méhészeti ruházat