Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Méhpatika forte 1L

Ár:
6.790 Ft (5.346 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 211004
Elérhetőség: Jelenleg nincs raktáron

Leírás és Paraméterek

Méhpatika forteGyógyhatású állatgyógyászati termék méhek számára• Serkenti a petézési hajlamot

• Növeli a hordási és tisztogatási hajlamot

• Államilag támogatott készítmény!

• 1 liter MÉHPATIKA elegendő 20 méhcsalád kezelésére

• Csak természetes hatóanyagokat tartalmaz

• Bioméhészetekben is használható

• Élelmezés egészségügyi várakozási idő: 0 nap

• Regisztrált gyógyhatású készítmény

• Nem vényköteles

• Nemzetközi piacokon is sikeres készítményCélállat:

Mézelő méh (Apis mellifera)Javallat:

Mézelő méhek költésmeszesedésére (Ascosphaeriosis) és Varroa jacobsoni atka fertőzöttségének csökkentésére (illóolajtartalma révén az atkaszám jelentős csökkentésére).Alkalmazás módja:

A készítményt a mézelő méhek etetésére készített cukorszörpbe, lepénybe vagy itatóvizükbe kell keverni 1 %-os arányban, melyet egyenletes elkeverés után a kezelendő méhcsaláddal meg kell etetni, illetve itatni.Adagolás: 1 liter= 20 méhcsalád kezeléséreEgy átlagos termelő család esetében egyszeri kezelésre1/2 liter cukorszörpbe (lepénybe, vagy itatóvízbe) 5 ml MÉHPATIKA természetes anyagokat tartalmazó gyógyhatású állatgyógyászati készítményt tegyünk. A kezelést tíz egymást követő napon, vagy az elhordástól függően kétnaponta, összesen ugyancsak 10 alkalommal kell elvégezni.Alkalmazási útmutató:

A kezeléseket először az úgynevezett serkentő etetéskor, másodszor pedig júliusban, augusztusban vagy szeptemberben kell elvégezni. Nagyon fontos, hogy a készítmény a vivőanyagban (szörp, lepény vagy víz) egyenletesen legyen elkeverve. A vivőanyag hőmérséklete ne haladja meg a 40°C-ot, mert a hatóanyagok elbomolhatnak.Ellenjavallat: Nem ismert.

Nemkívánatos hatás: Nem ismert.Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Nem szükséges.Tárolás:

Száraz, fénytőt védett helyen, szobahőmérsékleten, 15 és 25°C közötti hőmérsékleten. Gyermekek elöl elzárva tartandó!Figyelmeztetés:

Illóolajtartalma révén jelentősen csökkenti a Varroa atka külső parazitás fertőzöttség szintjét, de az atkák elleni célzott gyógyszeres (őszi) kezelését nem helyettesíti. A készítményt a használat előtt jól fel kell rázni. A használat után a kupakot gondosan vissza kell zárni. A kívánt hatás csak az ajánlott koncentráció és kezelési időtartam esetén érhető el. Tilos 10°C alatti hőmérsékleten tárolni, mert a hatóanyag kicsapódása miatt csökken a hatékonysága.

Munkavédelmi óvórendszabályok:

A készítmény csak természetes és természet-azonos anyagokat tartalmaz, így a használati utasításban foglaltakon kívül más előírás betartása nem szükséges.

Eltarthatóság:

Eltartható a címkén feltüntetett határidőig, bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 18 hónapig, ezen belül a felbontás után 1 évig.

Rendelhetőség, forgalmazhatóság:

Állatorvosi vény nélkül, szabadon forgalmazható.

Kiszerelés:

1000 ml-es műanyag flakonban.

Hasonló termékek

Cikkszám: 204102
3.250 Ft (2.559 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 279990
200 Ft (190 Ft + ÁFA)