Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

méh védelem

VarroMed, mehészboltunkban kapható!

2021. 03. 31. 03:37:43
VarroMed 5 mg/ml + 44 mg/ml diszperzió méhkaptárban való alkalmazásra mézelő méhek részére. Varroa atka elleni nem vényköteles készítmény.

​Gyógyszeres cukorlepény méheknek

2021. 02. 14. 17:03:57
A méhek számára készített cukorlepényről alapvetően elmondható, hogy az érintett álatok kondícióját javítja, emellett megkönnyíti a beteleltetést is, ráadásul a tavaszi ébredezés során is nagy hasznot nyújthat a készleteikből kifogyó állatok számára. Emellett pedig hozzájárul az egészséges családok fenntartásához és támogatja a méhek energiaszükségletének fenntartását, valamint az emésztőrendszerük ideális állapotáról is gondoskodik. Ezek a pozitív hatások pedig tovább fokozhatók akkor, ha az ínyencség amit beszerez a számukra, gyógyszeres cukorlepény méheknek

Gondolatok a méhek etetéséről, takarmányozásáról

2021. 01. 12. 16:45:33
A napokban lefűzött, irattározott dolgok között kutatva bukkantam rá nagybátyám (sajnos ő már nincsen közöttünk) méhészettel kapcsolatos kézirataira, és a szemem megakadt két lepény készítési receptjén, melyet most érdekességképpen osztok meg. Nagybátyámról tudni kell, 13 éves korától 80 éves koráig méhészkedett.

Minden, amit támogatott méhészeti gyógyszerek témaköréről tudni érdemes!

2020. 12. 31. 09:41:39
Ha valaki méhekkel foglalkozik, akkor ennek a tevékenységnek kikerülhetetlen eleme a gyógyszerekkel való foglalkozás is. Ezáltal ugyanis a méhek legnagyobb ellenségei közé tartozó varroa atka és nozémia ellen már hatékonyan fel lehet lépni úgy, hogy közben a méhek egészségesek maradnak. Pontosan ezért nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy melyek az aktuálisan támogatott méhészeti gyógyszerek. Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk az OMME támogatott gyógyszerek témakörével kapcsolatban. 

A legideálisabb méhészeti takarmányok, takarmánykiegészítők!

2020. 12. 16. 17:34:39

Az évnek vannak olyan időszakai, amelyek kevésbé kedvezőek a méhek számára. A zord időjárás és a hideg megviselheti a családokat. Ilyen esetekben érdemek különböző méhészeti takarmányok, takarmánykiegészítők beszerzése. E termékek között számos, a méhek szervezete számára kiemelten hasznos, sokszor a túléléshez szükséges készítmények találhatók, tele vitaminokkal és magas tápértékkel. Megmutatjuk, melyek ezek!

December 7-e, Szent Ambrus, a méhészek védőszentjének napja

2020. 12. 07. 20:08:38
Ha ez a gyermek életben marad, nagy ember lesz belőle! – kiáltott fel a legenda szerint egy édesapa, amikor csecsemőkorú gyermekét a bölcsőben ellepték a méhek. A gyermeket egyetlen méhe sem szúrta meg, és az apának igaza lett, a csecsemő ugyanis Szent Ambrus volt, Milánó püspöke, a méhészek védőszentje.

Lítium - klorid használata varroa atka ellen!

2020. 11. 17. 14:35:22
Már korábban is írtunk arról, hogy a varroa atka a méhészek egyik legádázabb ellensége, amely ellen fontos tudatosan védekezni és időben bevetni a megfelelő méhatka elleni szereket. Az elmúlt több mint két és fél évtized alatt nagyon sokféle szerrel próbálkoztak a ellenük, azonban ezek egyrészt nem jártak átütő sikerrel, másrészt pedig egy idő után a kártevők rezisztensek lettek a hatóanyagokra. Vagyis nem volt  kérdés, hogy mindenképpen találni kell valamilyen megoldást erre a problémára, amely világszinten érinti a méhészeket. Most úgy tűnik, közel a megoldás, hiszen hatékony módszer lehet a lítium - klorid használata varroa atka ellen. Megmutatjuk, hogy működik mindez a gyakorlatban!

Új törzskönyvezett varroa atka elleni nem vényköteles gyógyszer – api-bioxal 62 mg/ml oldat

2020. 10. 06. 00:00:00

Új varroa atka elleni nem vényköteles, gyógyszer oldalon támogatott termék

Az Api-Ox helyébe lépő törzskönyvezett Api-Bioxal 62 mg/ml oldat méhkaptárban történő alkalmazásra való A.U.V. készítmény a Nemzeti Program jelenleg futó időszakában gyógyszer oldalon támogatott termék. Magas hatékonyságú, innovatív gyógyszerforma, amely biztonságos és jól tolerálható a méhek számára.

Mindent a nozéma - nosema méhbetegségről

2020. 09. 28. 10:10:35

Mindent a nozéma - nosema méhbetegségről

A nozéma(nosema) köznyelvibb nevén májusi vész vagy  gyomorvész a leggyakoribb betegség a méhek körében és egyben rettegett ellensége a méhészeknek világszerte. A betegséget okozó kórokozok spórás egysejtűek, amik a Nosema apis  vagy a Nosema ceranae néven ismertek.

Varroa atka elleni védekezés

2020. 08. 04. 10:27:12

Varroa atka elleni szerek

Aki méhészettel foglalkozik az hamar rájön, hogy a méztermelés valódi sikere az atkák elleni védekezésben rejlik, ugyanis az atkák túlzott szaporulata és nem megfelelő kezelése idővel akár az egész méhcsalád fertőzését és pusztulását is okozhatja.