Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Megjelent a KAP „Méhészeti támogatási rendelet”

Tájékoztatjuk a Tisztelt Méhésztársakat, hogy megjelent a 10/2024 (III.25.) AM rendelet, ami szabályozza Közös Agrárpolitika (KAP) Méhészeti támogatásait (korábban Méhészeti Nemzeti Program), ami alapján elkészítettük az aktuális támogatási segédtáblázatot. Az összefoglaló tartalmazza az egyes támogatott eszközök listáját, beadási határidejét és az igénybevétel feltételeit. A táblázat letölthető ITT.

A kérelmek beadása, a rendelet hatálybalépését követő 5. munkanaptól kezdődik, azaz 2024. március 31-én lehet az első kérelmeket benyújtani.

Támogatott gyógyszerek listája: ITT

Engedéllyel rendelkező műlép üzemek listája: ITT

Támogatott méhlegelő növények fajta lista: ITT

Határidők:

  • Az eszközkérelmek: méhészeti tevékenység folytatásához szükséges új eszköz beszerzésének támogatása vándoroltatás jogcím esetében: a 2024. január 1. és 2024. december 31-e között keletkezett számlák esetében a határidő 2025. január 31.
  • méhanyákkal kapcsolatos kérelmeket augusztus 3-ig (a számla teljesítése legkésőbb július 31. napja lehet) kell benyújtani.
  • Gyógyszer-cukor: a kérelmek május 6-ig nyújthatók be. A számlák teljesítése maximum április 30. napja lehet. A 2023 augusztus 1-e után keletkezett számlák már elszámolhatók.