Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Furetto atka ködölő

Ár:
128.500 Ft (101.181 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 209027
Elérhetőség: Előrendelhető
Szerezhető hűségpontok: 1286
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Furetto könnyű, egyszerűen kezelhető, könnyen tölthető és adagolható egykezes eszköz. A gőzösítés, porlasztás elvén működik. A spirálcsövet gáz fűti, amelybe a befecskendezett anyag gőzzé, füstté alakul és ezt a szerkezet végén lévő fúvókán keresztül a kaptár bejárójába fújja. A Furetto mikroszkopikus részekre porlasztja az anyagot, a mikron tizedére. Erre azért van szükség, hogy a kaptár  minden részébe eljusson, így a méhfürtben is hasson az atka ellen.

Az adagoló gomb egyszeri megnyomásával egy méhcsalád kezelésére elegendő szert porlaszt szét. Pontosan ennyi kell a hatásos védekezéshez. A folyamat 5 másodpercet vesz igénybe. A spirálcső a 190 grammos egyszer használatos gázpalackról melegszik fel.

Javasoljuk

A spirálcsövet csak a szükséges mértékben melegítse, a láng ne égjen túl a gázégő védőrácson. A spirál ne izzon fel pirosra, a spirálcső színe csak fekete és a mélybordó között lehet. ( Ez sötétben jobban látható) A túlzott fűtéssel csökken a spirálcső élettartama. Normál, jó használati körülmények között a spirálcső 10-12 évig működik az ön megelégedésére. Javasoljuk, hogy fiasítás mentes időszakban védekezzen, +12°C felett, egy kaptárba csak egyszer nyomja meg az adagoló gombot. csak felhasználás előtt készítse el a szert, ajánlott méztéri fiókok nélküli családoknál használni.

Munkavédelmi előírások

Védőkesztyű és megfelelő védőmaszk használata kötelező! Zárt térben nem alkalmazható!

Balesetvédelmi előírások

Tilos a készüléket emberekre irányítani és működtetni! Figyelem! A borítórács érintése égési sérüléseket okozhat!

Tűzvédelmi előírások

Gyúlékony anyagok közelében ne használja (pl. száraz avar). A készülékben keletkező füstgőz nyílt láng közelében vagy a keretlécnek ütközéskor belobbanhat.

Figyelem

A gázpalackot eltávolítani a készülékből csak teljesen üres állapotban, nyílt helyen szabad.

A palackot soha ne cserélje ki láng vagy izzó hőforrás közelében.

Mielőtt új palackot helyezne be, mindig zárja el a gázszabályzó szelepet.

Tilos a palackot vagy a palacktartót olyan magas hőmérsékletnek kitenni (pl. forró víz, nyílt láng stb.) amely a palacktartót deformálhatja.

Palack cseréje

Csak olyan palackot használjon, amely lazán illeszkedik a palacktartóba, nem szorul. Tilos az olyan palack használata, amely szorul a palacktartóban, mert tűz-, baleset- és életveszélyes lehet.

  • csavarja le a palacktartó műanyagot (piros), és vegye ki az üres palackot,
  • helyezze be a palacktartóba az új teli gázpalackot
  • csavarja fel teljesen a palacktartót, a palackot a készülékben lévő lyukasztótű nyitja ki, és a gázpalackon lévőszelepet nyitja
  • vigyázzon, hogy párhuzamosan illessze a két menetet össze
  • ellenőrizze a készülék gáztömítettségét

Hasonló termékek