Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TMQ - anyapótló - feromon

Ár:
1.900 Ft (1.496 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 213002
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 19
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Kiszerelés: 2 db/csomag

A Bee Boost szintetikus anyaméh feromont (TMQ) tartalmaz, amit Dr Winston és Dr. Slessor kísérletezett ki a Simon Fraser Egyetemen (Vancouver, Kanada). A Bee Boost-ot az anyaméh helyett használják.

Feromonok? TMQ?

A feromon egy természtes kémiai anyag, amit az állatok (beleértve a rovarokat is) választanak ki. A feromonok ugyanannak a fajnak az egyedeit vonzzák. A TMQ-t az anyaméh választja ki. A dolgozó méhek az anyát érintve kapják meg, amit a többi dolgozónak átadnak. Ez tartja össze a családot.
Bee Boost
A Bee Boost termékben, a QMP egy oldat formájában van jelen egy 3 mm átmérőjű és 5 cm hosszú csőben. A cső lassan, de folyamatosan bocsájtja ki a QMP-t ugyanúgy, mint az anya.

Átmeneti anyapótlás
Ha Bee Boost-ot, mint átmeneti anyát használunk, akkor a család normálisan fog viselkedni. Vegyük ki az anyát vagy az anyabölcsőket és helyezzük a Bee Boost-ot a helyére. A család normálisan fog táplálkozni és így megakadályozzuk a méhek szokásos távozását az anya nélküli családokból.
”Csellengő” méhek elfogása, amikor a kaptárakat más helyre visszük
Virágporzás idején, amikor a kaptárakat más helyre visszük, ami még repülési körzetben van, sok méhecske a kaptár eredeti helyére tér vissza. Kísérletek igazolták, hogy ha 2 Bee Boost-ot használunk ilyen esetben egy üres lépeket tartalmazó kaptárban, akkor sikeresen be tudjuk fogni azokat a méheket, amelyeket egyébként elveszítenénk.

Hasonló termékek

Cikkszám: 213001
1.900 Ft (1.496 Ft + ÁFA)