Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Az ApiCandy ideális választás méhek részére

Az ApiCandy ideális választás méhek részére
A cukorlepénnyel való takarmányozás egy évben több alkalommal is esedékes lehet, amelyhez tökéletes választás az ApiCandy, amely egy répacukor alapú mono- és diszacharidok keverékéből álló takarmánykiegészítő. A méhészeti gyógyszerek között kiemelkedő termék ez az egész évben használható méhtakarmány.
 

Miért van szüksége a méheknek az ApiCandy-re?

Vannak tipikusan olyan időszakok, amikor szüksége lehet a méheknek a cukorlepényre például a tavaszi ébredés, így amikor újra kirepülnek a méhek, adhatunk nekik egy kis tartalékot. Ha pedig még van mézük, ne azt egyék, az maradjon meg a fiasításnak. Lényeges, hogy soha nem szabad megengedni azt, hogy a család készlete teljesen kifogyjon. Hasonlóan zajlik a tél előtti éra is, amikor szükség lehet a cukorlepény méheknek készült változatára az aszályos évek az őszi időszakában, betelelés előtt. Így nagyobb eséllyel élik túl a telet a méhek és biztosan nem fogynak ki a készleteikből. Mindemellett adható nekik a családok serkentése céljából is. Ilyenkor az élelemmel egyébként jól ellátott családokban a hordás érzetét kelthetjük. Ezzel pedig az anyákat szaporább petézésre ösztökéljük, ami pozitívan hat a családokra. Mindezekhez tökéletes választás az ApiCandy. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen jellegű etetést mindig nagy adagokkal kell végezni, hogy a család minél előbb készletet raktározzon. Így lehetnek számukra később gondtalanok a hétköznapok akár a téli behúzódás idején is. 

 

Miért nem érdemes egyszerűen mézet adni nekik?

Bár sok helyen hallani, hogy a méz a legjobb pótlás ilyenkor, mégsem érdemes ezt a gyakorlatot követni. Ennek az oka, hogy a méz esetében akkor is fennállhat a fertőzöttség veszélye ha az saját termesztésű. Éppen ezért mindenképpen érdemes cukorlepényt adni méheknek és ennek segítségével végezni az etetést. Ezt azonban mindenképpen óvatosan kell behelyezni a kaptárba, mert ellenkező esetben felzúdulhatnak annak lakói. A biztonságos behelyezéshez először óvatosan hajtsa fel a takarást, majd ezt követően nyomjon alá egy adag füstöt. Ez idő alatt csúsztassa oda a lepényt, ahol a méhek tartózkodnak, majd óvatosan helyezze vissza a takarást! Így észrevétlenül kedveskedhet a számukra és segítheti őket némi pótlással az ApiCandy által. 

 

A méhészeti gyógyszerek palettáján kiemelkedik az ApiCandy

Számos olyan termék és készítmény létezik a méhészeti gyógyszerek között, amelyek mind segítik a méhész munkáját, Ez pedig egészséges méhcsaládokat jelent és gazdag mézhozamot eredményez. Mindennek része az ApiCandy is. Ez az egész évben alkalmazható, felhasználásra kész méhtakarmány, kizárólag répacukorból készül és tökéletesen alkalmas a téli és tavaszi serkentésre egyaránt. Az utóbbi főként pollenszegény időszakban javasolt. Az ApCandy könnyen kezelhető, méhek szívesen hordják el. Ehhez elég a terméket közvetlenül a keretek tetejére helyezni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: méhészbolt