Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Az Api Life Var impregnált csík remek megoldás lehet varroa atka ellen

Az Api Life Var impregnált csík remek megoldás lehet varroa atka ellen

A méhészet világán belül komoly hangsúly helyeződik a méhészeti gyógyszerek tárházára is, hiszen csak e készítmények által érhető el, hogy a méhek egészségesek maradjanak. Ráadásul a legnagyobb ellenségei közé tartozó varroa atka ellen is hatékonyan fel lehet lépni általuk, hogy közben a méhek egészségesek maradnak. Nagyon hatásos és természetes megoldás erre például az Api Life Var impregnált csík használata. 

Mire jó az Api Life Var impregnált csík?

Ez a termék az egyetlen olyan állatgyógyszer, melyben négy illóolaj egyesített keveréke fejti ki a hatását. Megtalálható benne ugyanis a timol, az eukaliptusz, a mentol és a kámfor is. Az Ap life var impregnált csík természetes megoldást nyújt a varroa atkák elleni védekezésben. Ráadásul különböző éghajlati viszonyok között használható, így gyakorlatilag bármilyen méhészetben bevethető. Alkalmazása gyors és egyszerű, ráadásul nem áll fenn a rezisztencia veszélye, vagyis nem szokok hozzá idővel az állatok szervezete és nem válik hatástalanná. A természetes alapanyagoknak köszönhetően pedig nem marad a mézben sem maradványanyag tartalom. Tavasztól őszig alkalmazható. Egy csíkot ajánlott felhasználni családonként heti egyszer, legfeljebb egymást követő négy alkalommal. Utána szünetet kell tartani. Ez a gyógyszer a Nemzeti Programban támogatott állatgyógyászati készítmény. 

Miért lényegesek a varroa atka elleni méhészeti gyógyszerek?

Ezek a kártevők azért annyira veszélyesek, mert a méhek testén tapadnak meg. Ilyenkor a szövetnedveikből táplálkoznak, ráadásul mindeközben a kórokozók terjesztésében is szerepet játszanak. Ha nem kap ilyenkor időben megfelelő segítséget mézelő méh kolónia, akkor a méhek egyszerűen legyengülnek és elpusztulnak. Ezért is annyira rettegett betegség ez a méhészek világában, ugyanis a fajta atka élősködik és betegségeket is terjeszt egyszerre. Ebben komoly szerepet játszik az is, hogy a méhek esetében nem segítik a sebgyógyulást vérlemezkék és nem beszélhetünk véralvadásról sem, így a sérülés nyitva marad. Ez pedig tökéletes „táptalajt” biztosít a kórokozóknak. A jelenleg ismert tizennyolc méheket fertőző vírus közül öt esetében már bebizonyosodott, hogy terjed az atka által. Mivel a méhek immunrendszere az élősködő jelenléte során gyengül, nagyon könnyen kialakul a betegség. Amennyiben nem kapnak a megtámadott méhek megfelelő méhatka elleni szereket és gyógyszeres kezelést, három év alatt teljesen kihalhatnak, nem beszélve arról, hogy a méz és viasz minősége is romlásnak indul. Éppen ezért fontos ennek kapcsán a megfelelő méhészeti gyógyszerek tudatos és szakszerű használata. 

 

Vagyis bizonyos méhészeti gyógyszerek használata nem csupán ajánlott, de gyakorlatilag elengedhetetlen is, hiszen általuk megmenthető a méhek élete, fenntartható a méz minősége és megmarad az a kiegyensúlyozott, harmonikus állapot a kaptárakban, amiért az ember annyira szereti ezt a szakmát. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Api Life Var impregnált csík