Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Az Api life var impregnált csík a méhészeti gyógyszerek egyik koronája

Az Api life var impregnált csík a méhészeti gyógyszerek egyik koronája

Aki méhekkel foglalkozik, rendszerint kifejezetten közel áll a természethez. A méhészeti gyógyszerek bizony bizonyos esetekben elengedhetetlen részei a kaptárak között végzett munkának, ám ma már számos olyan készítmény létezik, amelyek természetes összetevők révén veszik fel a harcot valamilyen betegséggel vagy kártevővel. Az Api life var impregnált csík titka például az illóolajokban rejlik. 

 

Az Api life var impregnált csík igazán különleges

Az Api life var impregnált csík az egyetlen olyan állatok számára készült gyógyszer, amelyben négy illóolaj egyesített keveréke fejti ki a hatását. Megtalálható benne a timol, az eukaliptusz, a mentol és a kámfor is. Ez a készítmény egy hatékony és természetes megoldás a varroa atkák elleni védekezésben. A méhészek tudják a legjobban, hogy a varroa atkák az egyik legkomolyabb veszélyforrást jelentik a méhek számára, amely ellen bizony nem egyszerű megfelelő védelmet találni a kaptárak számára. Ugyanis ha egyszer megjelennek, hatalmas pusztítást tudnak végezni, ezek az élősködők ugyanis a méhek testén tapadnak meg és a szövetnedveikből táplálkoznak. Mivel ez a fajta atka élősködik és betegségeket is terjeszt egyszerre, ma a legveszélyesebb ellenségnek tartják a méhekkel szemben. Az Api life var impregnált csík azonban remek megoldást nyújt ellenük, ráadásul különböző éghajlati viszonyok között használható. Mivel nincs hatása sem a méhekre, sem pedig a készülő mézre, bármilyen méhészetben probléma nélkül bevethető.

Az alkalmazása gyors és egyszerű, ráadásul mivel nem alakul ki általa rezisztencia a méhek szervezetében, éveken keresztül használható. Fontos, tudni, hogy a tavasztól őszig tartó időszakban alkalmazható. Tárolásához az ideális hőmérsékleti tartomány: 20 – 25°C között van. Az adagolása azonos valamennyi keret- típusú kaptárhoz, vagyis 1 csíkot kell felhasználni családonként heti rendszerességgel, legfeljebb egymást követő négy alkalommal. Mivel ez a készítmény a Nemzeti Programban támogatott állatgyógyászati készítmény, így a gyógyszer oldalon támogatás vehető igénybe vásárlása esetén.

Miért olyan fontosak a méhészeti gyógyszerek?

A méhészeti gyógyszerek tulajdonképpen ma már a mindennapok részét képezik azok számára, akik méhekkel dolgozna. Hiszen mindenképpen fel kell lépni valamilyen módon a méhész és a méhek legnagyobb ellenségei ellen, mint például a varroa atka vagy a nozémia. A webáruházunkban forgalmazandó méhészeti gyógyszerek és a védekezést kiegészítő kellékek hatékony segítséget nyújtanak e téren. 

A fentiekből látható, hogy egyrészt elképesztően széles a választék ma már a méhészeti gyógyszerek világában, másrészt pedig a természetes anyagok használata miatt sem kell aggódni. A méhek egészségét úgy őrizheti meg mindezeknek köszönhetően, hogy közben semmilyen káros mellékhatástól nem kell tartani sem a méhek, sem a méhész, sem pedig a készülő méz kapcsán. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Api Life Var impregnált csík