Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az Api Bioxal segít az egészséges méhek és bőséges mézhozam elérésben!

Az Api Bioxal segít az egészséges méhek és bőséges mézhozam elérésben!

A méhészeti gyógyszerek világa igen összetett és bizony nagyon sok dologra kell odafigyelni akkor, amikor a megfelelő készítményt keresi az ember a méhek számára. Éppen emiatt remek megoldás az Api Bioxal, amelynek semmilyen káros mellékhatása nincs, ráadásul nagy mértékben hozzájárul a méhek egészségéhez és segít a varoa atkák elleni küzdelemben is. Lássuk, miről is van szó pontosan!

Az Api Bioxal nem alakít ki rezisztenciát!

Mivel az  Api Bioxal egy törzskönyvezett oxálsav hatóanyagú termék, amely nem csupán 96% feletti hatékonyságot nyújt, de mivel teljesen természetes anyagokból áll, nem alakít ki rezisztenciát sem. Mivel semmilyen káros mellékhatása nincs, probléma nélkül alkalmazható bioméhészetekben is. Sem a mézre, sem a méhekre, sem pedig a méhészekre nincs negatív hatással. 

 

Segít a varroa atkák elleni védekezésben is

A méhészek tudják a legjobban, hogy a varroa atkák az egyik legkomolyabb veszélyforrást jelentik a méhek számára, amely ellen bizony nem egyszerű megfelelő védelmet találni a kaptárak számára. Ugyanis ha egyszer megjelennek, hatalmas pusztítást tudnak végezni, ezek az élősködők ugyanis a méhek testén tapadnak meg és a szövetnedveikből táplálkoznak. Mivel ez a fajta atka élősködik és betegségeket is terjeszt egyszerre, ma a legveszélyesebb ellenségnek tartják a méhekkel szemben. Az Api Bioxal viszont hatékony segítséget nyújt e kártevőkkel szemben.

 

Egyszerűen, többféle módon használható, bármikor bevethető

Az Api Bioxal egy olyan készítmény a méhészeti gyógyszerek között, amelyek kétféle felhasználási módozattal is lehet használni. Az egyik a csurgatás, a másik pedig a szublimáció, amelyek közül mindkettő tökéletes megoldást nyújthat. Bármelyik mellett is teszi le a voksát, e méhészeti gyógyszer segítségével az eljárás nyáron és télen egyaránt alkalmazható fiasításmentes időszakokban, a megfelelő adagolásra viszont mindenképpen oda kell figyelni. Ennek kapcsán lényeges információ, hogy öt milliliter elegyet használjunk léputcánként az egyszeri kezelések alkalmával. Mivel szobahőmérsékleten könnyen feloldódik cukorszirup-oldatban, igen egyszerűen használható a gyakorlatban is. A kiváló hatékonyságú és ártalmatlan készítmény hamar a szakmabeliek kedvence lesz. Fontos továbbá, hogy a méhészetben található valamennyi családnál ugyanabban az időben végezzük el a kezelést, egyik kaptár se maradjon ki belőle. A szublimáció útján történő eljárással kapcsolatban ajánlatos tudni továbbá, hogy elengedhetetlen hozzá a megfelelő védőfelszerelés, vagyis a védőkesztyű, a szemüveg, valamint az álarc használata is nagyon lényeges. 

 

Mindezek által egy olyan méhészeti gyógyszert alkalmazhat a gyakorlatban, amely garantáltan hatékony hosszú távon is, viszont a mellékhatásai miatt egy pillanatig sem kell aggódnia. Ez pedig a nyugodt és precíz méhészeti munka alapja, ami miatt annyira szeretünk a kaptárak között tevékenykedni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: api-bioxal