Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Amikor nagy segítség lehet az Api Herb

Amikor nagy segítség lehet az Api Herb

A méhészeti gyógyszerek között igen széles a választék, ám jó tudni, milyen esetben melyik készítményt ajánlott használni. Az Api Herb egy Nosema apis és ceranae fertőzöttség kiegészítő kezelésére szolgáló készítmény. Lássuk, mi mindent érdemes róla tudni!

Mit érdemes tudni az Api Herb készítményről?

Az Api Herb egy olyan méhészeti gyógyszer, amely szárított növényi aroma-anyagokat, természetes aromákat, vitaminokat, valamint dextrózt tartalmaz. Az Api Herb a nozémával érintett méhek kondícióját javítja, megkönnyíti a beteleltetést és energizálóként hat állategészségügyi kezelést követő időszakokban. Tulajdonképpen egy növényi olaj és vitamin alapon készült kiegészítő takarmány, amely a méhek jó egészségi állapotának helyreállítását célozza. A megfelelően táplált méhek egészségesebbek és jobban ellenállnak a megbetegedéseknek. Vagyis a megelőzésben és a betegség leküzdésében egyaránt komoly szerepe van ennek a készítménynek.

Miért kiemelkedő a méhészeti gyógyszerek között?

Az Api Herb a méhészeti gyógyszerek egy olyan típusa, amely hála a gondosan kiválasztott növényi olajok, valamint vitaminok elegyének, segít a kifejlett méheknek a megfelelő bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Ennek köszönhetően pedig egészségesebbé és erősebbekké válnak.

Mi is az a nozéma?

A nozéma vagy más néven gyomorvésze egy erősen fertőző betegség, ami a kifejlett háziméhek leggyakoribb betegsége. Főként ürülékkel terjed, ám más családba többnyire léppel, méhészeti eszközökkel vagy rablással is átkerülhet, vagyis nagyon fontos ellene védekezni. 

 

Mikor és hogyan érdemes adagolni a méheknek?

A tavaszi időszakban február és március környékén, míg az ősszel augusztus, szeptember idején érdemes használni, ám csak abban az esetben, ha a kültéri hőmérő higanyszála tartósan +10 Celsius fok fölé kúszik. Emellett alkalmazható még a fentieken kívül olyan időszakokban is, amikor a családok legyengültek, akár környezeti, akár egészségügyi stresszhatások miatt.

Egy Api Herb adag 40g-os, ezeket kis tasakokban találja a csomagolásban. Ezt 500 milliliter 1:1 cukorszirupban szükséges feloldani, majd az oldatból minden méhekkel fedett léputcára 5 millilitert kell csepegtetni. Ezt összesen három alkalommal kell megismételni a kívánt hatás elérése érdekében, közöttük pedig egy hetes szünetetet kell tartani. 

Nincs negatív hatása

Fontos kihangsúlyozni, hogy egy olyan készítmény ez a méhészeti gyógyszerek között, amelynek semmilyen mellékhatással nincs sem az Api Herb-et használó méhészre, sem pedig a méhekre, sőt, később a méz minőségét sem befolyásolja. 

Mindezek által pedig nyugodtak lehetünk afelől, hogy ez a fertőző betegség nem fogja megtizedelni a méhállományunkat, a méhek mindennapjai kiegyensúlyozottak lesznek, így a munka is öröm lesz a körükben. Hiszen ahol egészséges méhek szorgoskodnak, ott boldogság lesni minden pillanatukat, nem beszélve arról, hogy az édes jutalom sem marad majd el a folyamat végén. 

Tartalomhoz tartozó címkék: apiherb