Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A méhészeti ruházat is fontos munkaeszköz!

A méhészeti ruházat is fontos munkaeszköz! Egy méhésznek számtalan eszközre, kiegészítőre, szerszámra van szüksége ahhoz, hogy zavartalanul és precízen végezhesse a munkáját a kaptárak körül. Ennek része a méhészeti ruházat is, amely nem csupán védelmet nyújt, de ha praktikus és komfortos viseletet választ, akkor nagy mértékben megkönnyíti a munkavégzést is. De mégis milyen az ideális ruházat?

Méhészeti ruházat megfelelő kiegészítőkkel

A méhészeti ruházat fogalma nem merül ki egy overál megvásárlásával, ennél jóval több rejlik e mögött. 

Az alap

A jó minőségű, 100% pamutszövetből készült méhészruha alapja rendszerint egy overál, amely a testet és a végtagokat borítja anyagával. Ennél érdemes figyelembe venni azt is, hogy a választott ruhán legyen egy állítható gumiszalag a derékrészben, amely által a ruha pontosan személyre szabható. Ezen felül szempont az is, hogy hány zseb található rajta és hol, ugyanis ezekbe kerülnek majd a legfontosabb használati eszközök. A tépőzáras csuklórész nem tűnik olyan fontosnak, ám ez felel az optimális záródásért, sőt a cipzáras bokarészről sem szabad megfeledkezni, ez ugyanis azt szolgálja, hogy cipővel is gond nélkül felvehető legyen a ruha. 

A fej védelme

Ehhez érdemes beszerezni például egy egy szellős, ugyanakkor levehető és jól záródó kalaprészt is, amely nagyban szolgálja a kényelmes és biztonságos ténykedést, de hasznos  hozzá tartozó tüll is, amely ideális esetben alig észrevehető. Ha ezt egy dupla távtartó gyűrű tartja távol a méhész arcától, az nem akadályozza a folyamatok precíz és maradéktalan elvégzését.

 

A szín

E termékek jellemzően fehér, szürke, téglavörös és terep színben kaphatóak, ezek ugyanis nem zavarják meg a méhek mindennapjait. Legtöbb méhész a fehér színt részesíti előnyben, mivel a méhek legkevésbé erre a színre támadnak. 

 

Tartós, strapabíró anyag

Végül, de nem utolsósorban mindenképpen meg kell említeni a legjobb méhészruha kapcsán azt is, hogy extra tartós anyagból kell készülnie, így hosszú éveken át hű társa lehet a méhészkedés során.  

 

Mindent egy helyről, kényelmesen, méhészruha webáruház polcairól

Egy méhészruha webáruház nagyon hasznos lehet akkor, ha a megfelelő ruházatot szeretné kényelmesen beszerezni. Így kabátot, overált és teljes ruhát, megfelelő lecsatolható kalapot és egyéb ruházati felszerelést is egyszerre rendelheti meg, akár a kanapén ücsörögve a legnagyobb kényelemben. 

 

A fentiek alapján látható, hogy mennyire lényeges az, hogy mindenki megtalálja a számára ideális méhészeti ruházatot. Ez pedig nem nehéz, ha ilyen széles a választék, hiszen testalkatnak, igényeknek és ízlésnek megfelelő termékeket egyaránt lehet itt találni. Így mindig kényelmesen és a legnagyobb biztonságban végezheti a dolgát a kaptárak közül függetlenül attól, hogy hobbiról vagy hivatásról van éppen szó.

Tartalomhoz tartozó címkék: méhészruha méhészruha webáruház