Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

A méhész felszerelés nélkül olyan, mint a méh szárnyak nélkül

A méhész felszerelés nélkül olyan, mint a méh szárnyak nélkül
A címben szereplő hasonlat bizony tökéletesen szemlélteti, hogy miért is annyira fontos egy méhész számára az ideális eszközök használata. Hiszen hiába minden igyekezet, ha nem áll rendelkezésre a minden szempontból megfelelő és szükséges méhész felszerelés, a nyugodt és eredményes munka bizony várat majd magára. Egy méhészbolt azonban megoldást jelenthet minden ilyen jellegű problémára.

Érdemes listát készíteni, hogy egyetlen méhész felszerelés se hiányozzon!

A különböző méhészeti folyamatokhoz számos különböző eszközre van szükség. Mivel az ezekkel végzett mozzanatok gyakorlatilag egymásra épülnek, ha csak egy méhész felszerelés is hiányzik, a munka megakad vagy adott esetben akár kárba is vész. Éppen emiatt érdemes egy listát készíteni azokról az eszközökről, amelyekre szükség lehet, így a méhészbolt kínálatában válogatva semmiről sem feledkezik majd meg. A munka a kaptárak között így lesz igazán édes, nyugodt és eredményes. 

Fontos a minőség!

Természetesen nem kérdés, hogy minden esetben nagyon lényeges odafigyelni a minőségre, ám egy megbízható méhészbolt nem is tart más típusú eszközöket. Így ha ilyen helyen vásárol, nem kell aggódnia amiatt, hogy esetleg silány termékes vásárol. Engedhetetlen ugyanis, hogy minden egyes használati tárgy strapabíró legyen és minőségi anyagokból készüljön. Ellenkező esetben ugyanis megnő a hiba lehetőség, amelynek akár komoly következményei is lehetnek. Pontosan emiatt ajánlott mindig megbízható méhészbolt megvásárolni, ha méhész felszerelés elemeit. Így válik a méhészkedés valóban örömteli munkává, amelyet szívesen végez az ember.

 

Milyen méhész felszerelésre lehet szükség?

A határ e téren a csillagos ég és a teljes lista igen hosszú lenne. Ám lássunk néhány példát ezzel kapcsolatban! A kaptárnál történő munka például elképzelhetetlen a keret vagy a méhészdrót nélkül, de e feladat folyamat során lényeges továbbá a füstölő használata is. Nem szabad megfeledkezni emellett a kaptárszolgáról sem, amellyel az egyes lépek meglazítók és könnyedén arrébb tolhatók. A hozzá tartozó éles vágóél pedig arra szolgál, hogy a propolisz és a zugépítmények a felső keretlécről eltávolíthatók legyenek. Ilyenkor a méhek védelme érdekében fontos a lesöprő kefe használata is, hiszen szinte mindig le kell söpörni a méheket a lépekről vagy a kaptár faléról, aljáról, illetve a tetőről. A pergetést pedig lehetetlen megvalósítani a felezőkés használata nélkül, elengedhetetlen méhész felszerelés a pergető és a mézeskanna is. Ám mindezeken felül  gondolni kell például a kaptárak karban tartására, azok szállítására, a takarmányozásra, a kártevők elleni védekezésre, de nem szabad megfeledkezni az ideális méhész ruháról és egyéb kiegészítőkről sem. Hiszen ezek mind lényeges elemei a méhészkedésnek. 

Mindezek által pedig a kaptárak ölelte terület hamar a nyugalom szigetévé változik, ahol semmi sem zavarhatja meg a méhészt munkavégzés közben.

Tartalomhoz tartozó címkék: méhész felszerelés méhészbolt