Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

5 dolog, amit az Api Herb nyújt a méhek számára

5 dolog, amit az Api Herb nyújt a méhek számára

A méhészeti gyógyszerek választéka igen széles, ám közülük kiemelkedik az Api Herb, amely ezeknek a készítméneknek egy olyan típusa, amely hála a gondosan kiválasztott növényi olajok, valamint vitaminok elegyének, segít a kifejlett méheknek a megfelelő bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Ennek köszönhetően pedig egészségesebbé és erősebbekké válnak. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, mit érdemes róluk tudni. 

1. Természetesen alapanyagokból készült az Api Herb

Az Api Herb egy olyan méhészeti gyógyszer, amely természetesen anyagokból készül. Ez azt jelenti, hogy szárított növényi aroma-anyagokat, természetes aromákat, vitaminokat, valamint dextrózt tartalmaz. Mindezek által például  a nozémával érintett méhek kondícióját javítja, megkönnyíti a beteleltetést és energizálóként hat állategészségügyi kezelést követő időszakokban. 

 

2. A megelőzésben és a betegségek legyőzésében egyaránt nagy szerepe van

Egy növényi olaj és vitamin alapon készült kiegészítő takarmány ez a méhek számára, amely az állomány jó egészségi állapotának helyreállítását célozza. A megfelelően táplált méhek egészségesebbek és jobban ellenállnak a megbetegedéseknek. Vagyis a megelőzésben és a betegség leküzdésében egyaránt komoly szerepe van ennek a készítménynek.

 

3. A nozéma elleni hatékonysága kiemelkedő

A nozéma vagy más néven gyomorvésze egy erősen fertőző betegség, ami a kifejlett házi méhek leggyakoribb betegsége. Főként ürülékkel terjed, ám más családba többnyire léppel, méhészeti eszközökkel vagy rablással is átkerülhet, vagyis nagyon fontos ellene védekezni, hiszen ahol egyszer megjelenik, ott akár komoly gondokat is okozhat. 

 

4. Nem mindegy, mikor és hogyan adagoljuk!

Érdemes odafigyelni az adagolás mikéntjére és mennyiségére. A tavaszi időszakban február és március környékén, míg az ősszel augusztus, szeptember idején érdemes használni, ám csak abban az esetben, ha a kültéri hőmérő higanyszála tartósan +10 Celsius fok fölött van. Ha ennél hidegebb van, nem ajánlott az alkalmazása. A fentieken túl továbbá olyan időszakokban is érdemes bevetni ezt a gyógyszert, amikor a családok legyengültek, akár környezeti, akár egészségügyi stresszhatások miatt. Egy Api Herb adag 40g-os, ezeket kis tasakokban találja a csomagolásban. Ezt 500 milliliter 1:1 cukorszirupban szükséges feloldani, majd az oldatból minden méhekkel fedett léputcára 5 millilitert kell csepegtetni. Ezt összesen három alkalommal kell megismételni a kívánt hatás elérése érdekében, közöttük pedig egy hetes szünetet kell tartani.

 

5. Nincs negatív hatása

Az Api Herb egy olyan készítmény ez a méhészeti gyógyszerek között, amelynek semmilyen mellékhatással nincs sem a méhészre, sem pedig a méhekre, sőt, később a méz minőségét sem befolyásolja. Vagyis gyakorlatilag bármilyen méhészetben alkalmazható. 

Vagyis ha megfelelően és tudatosan használjuk ezt a készítményt, nyugodtak lehetünk afelől, hogy ez a fertőző betegség nem fogja megtizedelni a méhállományunkat. Ráadásul a méhek mindennapjai kiegyensúlyozottak lesznek, így a munka is öröm lesz a körükben. 

Tartalomhoz tartozó címkék: apiherb