Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

4 dolog, amiért méhészként érdemes az Api Bioxal mellett dönteni!

4 dolog, amiért méhészként érdemes az Api Bioxal mellett dönteni!
Az Api Bioxal egy nem mindennapi termék a méhészeti gyógyszerek között, amely egy törzskönyvezett oxálsav hatóanyagú készítmény. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, mi  mindent érdemes tudni erről a gyógyszerről és miért érdemes alkalmazni méhészként.

 

1. Nagy mértékű hatékonyságot nyújt az Api Bioxal

Kiemelendő, hogy ez a készítmény 96% feletti hatékonyságot nyújt, ráadásul azon ritka méhészeti gyógyszerek egyike, amelyektől nem alakul ki rezisztencia a méhek szervezetében. Vagyis nem tudnak hozzászokni, ami azt jelenti, hogy még évekkel később is hatékonyan lehet használni, semmit sem veszít az erejéből. Méhészként pedig mindenki nagyon jól tudja, mennyire ritka kincs az ilyen. 

 

2. Kiemelt segítség a varroa atka elleni védekezésben!

A varroa atkák az egyik legkomolyabb veszélyforrást jelentik a méhek számára, hiszen a méhek testén tapadnak meg, a szövetnedveikből táplálkoznak. Ráadásul a kórokozók terjesztésében is szerepük van. Ha beüt a fertőzés és nem kap megfelelő segítséget mézelő méh kolónia, akkor a méhek egyszerűen legyengülnek és elpusztulnak. Mivel ez a fajta atka élősködik és betegségeket is terjeszt egyszerre, ma a legveszélyesebb ellenségnek tartják a méhekkel szemben. Az Api Bioxal viszont hatékony segítséget nyújt e kártevőkkel szemben. 

 

3. Kétféle felhasználási módozat

Az Api Bioxal méhészeti gyógyszert egyedülálló módon, kétféle felhasználási módozattal lehet felhasználni. Az egyik a csurgatás, a másik pedig a szublimáció útján. Ebből, valamint összetételéből kifolyólag egy olyan készítményről beszélünk, amelyet nyáron és télen egyaránt, fiasításmentes időszakban lehet használni. Fontos azonban odafigyelni a megfelelő adagolásra. A gyógyszer adagolását tekintve arra érdemes odafigyelni, hogy öt milliliter elegyet használjunk léputcánként az egyszeri kezelések alkalmazásával. Lényeges továbbá odafigyelni arra is, hogy a méhészetben található valamennyi családnál ugyanabban az időben végezzük el a kezelést. Nagyon fontos, hogy amennyiben a szublimáció útján történő eljárást választjuk, mindenképpen szükséges a megfelelő védőfelszerelés, így a védőkesztyű, a szemüveg, valamint az álarc használata is. Az utóbbi esetében elengedhetetlen a hozzá tartozó szerves, szervetlen gőzök-gázok szűrésére alkalmas betét bevetése is. Így mindennek köszönhetően biztonságosan és eredményesen használható az Api Bioxal

 

4. Biztonságos a méhész, a méhek és valamennyi termék vonatkozásában

Az Api Bioxal használata olyannyira nem jelent veszélyt, hogy probléma nélkül alkalmazható bioméhészetekben is. Ráadásul pontos adagolást biztosít a családszám ismeretében is, nem beszélve arról, hogy mivel szobahőmérsékleten könnyen feloldódik cukorszirup-oldatban, igen egyszerűen használható a gyakorlatban is. A kiváló hatékonyságú és ártalmatlan készítmény hamar a szakmabeliek kedvence lesz. 

Vagyis látható, hogy egy olyan méhészeti gyógyszerről van szó, amely számos szempontból megkönnyíti a méhész életét. 

Tartalomhoz tartozó címkék: api-bioxal