Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

4 dolog a méhészeti eszközök között, amelyre szüksége lehet!

4 dolog a méhészeti eszközök között, amelyre szüksége lehet!

Egy megfelelően felszerelt méhészbolt valódi kincsesbánya lehet a szakmabeliek számára, hiszen a méhészeti eszközök tárháza igen széles, a különböző kiegészítők pedig sok esetben elengedhetetlenek a maradéktalan és precíz munkavégzéshez a kaptárak között. Éppen ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy mi mindenre van szüksége az egyes folyamatok lebonyolításához, legyen szó a kaptárak melletti munkáról, szállításról vagy éppen a pergetésről. 

1. Méhészeti eszközök, amelyekre szükség lehet a kaptárak mellett

A méhészeti eszközök között számos olyan létezik, amelyek elengedhetetlenek a kaptárak közötti munkák folyamán. Ezek körében számos különböző típus létezik mind kialakításban, mind típusban, mind pedig méretben. A hozzájuk tartozó kiegészítők pedig különösen széles választékban állnak a szakmabeliek rendelkezésére, legyen szó itatóról, etetőről, fészek fiókról, sarokvasról vagy akár takaró filcről. 

 

2. A pergetésről sem szabad megfeledkezni

Egy méhészeti eszközök webáruház kínálatában gyakorlatilag minden megtalálható, amire csak szükség lehet a méhekkel történő munka során. Mivel minden egyes folyamat nagyon összetett, így a méhészeti eszközök beszerzése során érdemes átgondolnak lenni, hiszen egyik dolog következik a másikból. Így ha éppen egy apró kis szerszám vagy kiegészítő nincs kéznél, kárba mehet a munka. Éppen ezért csak megfelelő felszereléssel érdemes munkához látni.

 

3. Méhészeti eszközök karbantartáshoz és szállításhoz


Az egyes munkafolyamatokon felül gondolni kell a kaptárak karbantartására is, ugyanis egy ideális méhészbolt polcain megtalálhatók az ehhez szükséges eszközök is kiegészítők is. E téren lényeges a külső ápolás, a fertőtlenítés, valamint a keret rögzítése is. Szintén szempont az egyik helyről a másikra való szállítás is, amelyhez például perem nélküli méh otthonok elhelyezése esetén elengedhetetlen a heveder használata, amely az aljzat, a fiókok és a tető összetartását szolgálja és lehetővé teszi a maradéktalan rögzítést. Emellett pedig a peremes kaptárak szállításánál is nagyobb biztonságot ad egy ilyen kiegészítő használata.

4. Méhészeti ruházat

Nem mehetünk el szó nélkül a méhészruhák fontossága mellett sem, ugyanis ez az a védőréteg, amely segítségével teljesen nyugodtan és biztonságosan tevékenykedhet a méhek között. Nem mindegy azonban, milyen viseletet és kiegészítőket vásárol az ember, hiszen a fő szempont a biztonság mellett a kényelem is. Így érdemes körültekintőnek lenni, legyen szó ruházat, kabát, nadrág, kalap vagy akár kesztyű vásárlásáról.

Ma már elképesztően sok méhészbolt létezik, így érdemes közöttük megtalálni azt, ahol minden szükséges méhészeti eszköz megtalálható. Lényeges, hogy ezek tartós, minőségi alapanyagokból készüljenek, könnyedén beszerezhetők legyenek és nem mellékes az sem, hogy az áruk is kedvező legyen. Vagyis fontos körültekintőnek lenni akkor, amikor a méhészboltok közötti választásról van szó. Ehhez pedig remek terepet jelent egy méhészeti eszközök webáruház, ahol kényelmesen, online böngészhet a tételek között. 

Tartalomhoz tartozó címkék: méhészeti eszközök