Állatgyógyászati készítmények
kaptar
Védőálarcok szublimáláshoz
Tekintse meg kínálatunkat
Kaptárak és tartozékaik

TMQ – ( anyapótló) feromon

Cikkszám:213002
Státusz:Raktáron
1 900 Ft
+19 hűségpont *
A Bee Boost szintetikus anyaméh feromont (TMQ) tartalmaz, amit Dr Winston és Dr. Slessor kísérletezett ki a Simon Fraser Egyetemen (Vancouver, Kanada). A Bee Boost-ot az anyaméh helyett használják.

Feromonok? TMQ?

A feromon egy természtes kémiai anyag, amit az állatok (beleértve a rovarokat is) választanak ki. A feromonok ugyanannak a fajnak az egyedeit vonzzák. A TMQ-t az anyaméh választja ki. A dolgozó méhek az anyát érintve kapják meg, amit a többi dolgozónak átadnak. Ez tartja össze a családot.


Bee Boost

A Bee Boost termékben, a QMP egy oldat formájában van jelen egy 3 mm átmérőjű és 5 cm hosszú csőben. A cső lassan, de folyamatosan bocsájtja ki a QMP-t ugyanúgy, mint az anya.

Átmeneti anyapótlás

Ha Bee Boost-ot, mint átmeneti anyát használunk, akkor a család normálisan fog viselkedni. Vegyük ki az anyát vagy az anyabölcsőket és helyezzük a Bee Boost-ot a helyére. A család normálisan fog táplálkozni és így megakadályozzuk a méhek szokásos távozását az anya nélküli családokból.

”Csellengő” méhek elfogása, amikor a kaptárakat más helyre visszük

Virágporzás idején, amikor a kaptárakat más helyre visszük, ami még repülési körzetben van, sok méhecske a kaptár eredeti helyére tér vissza. Kísérletek igazolták, hogy ha 2 Bee Boost-ot használunk ilyen esetben egy üres lépeket tartalmazó kaptárban, akkor sikeresen be tudjuk fogni azokat a méheket, amelyeket egyébként elveszítenénk.