Állatgyógyászati készítmények
kaptar
Védőálarcok szublimáláshoz
Tekintse meg kínálatunkat
Kaptárak és tartozékaik

Sublimox APF-Plus, inverterrel

Cikkszám:209011
Státusz:Raktáron
188 000 Ft
+1880 hűségpont *
Várható beérkezés: 2016. augusztus eleje!


Oxálsav-dihidrát párologtatására használható készülék.
12 V, ill. 230 V feszültségről is működtethető.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS
1. A melegítő üstből húzza ki a záró dugót, amit tehát minden alkalommal el kell távolítani azért, hogy maga a dugó soha ne hevüljön túl.
2. Miután a készüléket az előzőkben leírt módon csatlakoztattuk az áramforráshoz, várni kell kb. 8-10 percet a szublimátor készülék felmelegedéséig. A zöld színű led és a fémes burkolat hátoldalán található sárga színű led egyidejűleg bekapcsol/ világít.
3. Kb. 8-10 perc múlva hallható lesz egy rövid csiripelő hang, ami jelzi, hogy az üstben megvan az ideális működési hőmérséklet. Ettől kezdve már csak a zöld led fog folyamatosan világítani, a sárga rövid időközönként fog felgyulladni.
4. Az adagoló kanállal készítsük ki a 2 g-os vagy 1 g-os adagokat (1 mérő vagy egy fél) a tervezett kezelés szerint /a teljes család vagy a fiasítás kezelésére/
5. Fogjunk egy dugót és töltsük az oxálsavat a dugó alján található mélyedésbe.
6. A szublimátor készüléket állítsuk fejre (fordítsuk meg)
7. A megfordított készülékbe csavarjuk be az adagot tartalmazó dugót az üst szájába
8. A szublimátor készüléket továbbra is fejreállított helyzetben tartva vigyük a kaptárhoz és vezessük be az adagoló csövet a kijárónyílásba.
9. Fordítsuk meg a készüléket és várjunk 25 másodpercet, amíg az oxálsav normál szublimációs ciklusa lezajlik.
Információ: A korrekt szublimáció nem jár buborék-kibocsátással és az adagoló csőben nem lesznek kondenzátumok (kicsapódás)
Az áramlás legyen szabályos és az anyag gyorsan ürüljön.
Érdemes elvégezni néhány próbát üresen és így meggyőződni arról, hogy a folyamat a fentiek szerint zavartalanul történik.
A MUNKA VÉGE, BEFEJEZÉS
1. Készülék áramellátását megszakítani, a csatlakozót kihúzni.
2. Kis adag vizet tölteni a melegítőbe, addig, míg forróvíz jön a csőből. Ezt a műveletet háromszor megismételni, s így a maradványokat teljesen eltávolítani.
3. Tisztítsuk meg a dugót is az esetleges maradványoktól.

Gyakorlati tanácsok
A készülékhez 2 db dugó tartozik, így gyorsan lehet sorozatos szublimációt elérni a készülék túlmelegedése nélkül.
Időnként ajánlatos megtisztítani az üst alját és a dugókat is az oxálsav-maradványoktól, kis kefével vagy más alkalmas eszközzel (Scots brite). A védőruhát még a tisztítás közben is viseljük!
A szublimációs művelet alatt soha nem szabad lekapcsolni a készüléket! A munka újra megkezdése előtt meg kell várni az üst teljes lehűlését.